Арсеній Яценюк провів зустріч з Коксом і Кваснєвським без Кличка і Тягнибока

22 вересня 2013, 23:20
Власник сторінки
TV4 Group journalist
0
232

Будь – який міжнародний саміт – це невичерпне джерело політичних можливостей щодо розвитку як міждержавних, так і міжособистісних відносин

Характерною особливістю таких заходів є абсолютна рівність можливостей в представників влади і опозиції щодо узгодження стратегічних питань із іноземними партнерами.
 Не став виключенням і саміт за участю делегатів Європарламенту «Ялтинська європейська стратегія», який тривав 19 - 21 вересня п.р.

Ціла плеяда вітчизняних політиків, яка прибула до Ялти для зустрічі з європарламентарями О.Кваснєвським і П.Коксом ледве вмістилася у робочий графік іноземних делегатів.
Звичайно, не обійшлося без преференцій на користь більш «вагомих» представників українського політикуму, однак, до честі євро парламентарів, час на спілкування вони знайшли для кожного.
Якщо з характером і тематикою переговорів між іноземними політиками і Президентом України все більш – менш зрозуміло, то пропозиція лідера опозиції А.Яценюка щодо приватного характеру спілкування з О.Кваснєвським і П.Коксом залишає більше питань аніж відповідей.
Достеменно відомо лише одне – А.Яценюк наполіг на зустрічі без присутності інших опозиційних лідерів В.Кличка та О.Тягнибока, що дає обґрунтовані підстави припустити, які саме питання обговорюватиме український політик.
За інформацією, якою на умовах анонімності згодився поділитися представник прес-служби ВО «Батьківщина», основним питанням зустрічі було остаточне визнання А.Яценюка єдиним опозиційним кандидатом на майбутніх президентських виборах 2015 року і отримання гарантій європейських політиків у забезпеченні відповідної підтримки з боку ЄС.
Стали відомі й доводи на користь кандидатури останнього, які базуються на принципі виключення та переважно складаються з причин, що унеможливлюють обрання інших лідерів опозиції в якості політичного «форварда». Зокрема, основною перешкодою для В.Кличка називається все зростаюча загроза зняття його із передвиборчих перегонів у зв’язку з невиконанням вимог для кандидатів у Президенти України. Мова, в даному випадку, йде про неможливість однозначно довести 10 річний термін проживання політика на території України. До того ж, все голосніше почали лунати заяви щодо серйозних проблем із здоров’ям у екс – боксера (за спостереженнями незалежних медиків у В.Кличка спостерігаються явні ознаки прогресуючого паркінсонізму і ускладнення після хвороби на енцефаліт, що залишає сумніви у збереженні ним дієздатності протягом тривалого часу).
Аргументом проти обрання єдиним опозиційним кандидатом О.Тягнибока має стати акцент на відверто антисемітський й ксенофобський характер очолюваної ним організації, що прямо суперечить європейським принципам, правам і свободам.
По суті, запланована зустріч не принесла якихось несподіванок і фактично має остаточно затвердити досягнуті раніше домовленості. На користь цього свідчить і нещодавній приїзд в Україну для співпраці з А.Яценюком групи політтехнологів із США, які організовували виборчі кампанії багатьох провідних політиків країн Європи та США.
Підсумовуючи результати саміту «Ялтинська європейська стратегія» напевно можна сказати, що, по-перше, шанси України на підписання Угоди про асоціацію з ЄС значно збільшилися, а по-друге, що в Україні нарешті визначився єдиний опозиційний кандидат, який і вступить у політичну боротьбу за найвищу державну посаду.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Плохие пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.