Як держава піклується про театри?

19 грудня 2013, 16:38
Власник сторінки
Художній керівник Київського національного академічного театру оперети
0
207

На запитання журналістів про те, як останнім часом держава піклується про театри, скажу наступне ...


Поки що важко аналізувати Держбюджет, але з того, що я знаю, загалом фінансова підтримка національних театрів збільшена з 533,8 млн. грн. до 555,4 млн. грн. У той же час, фінансування передбачене на нові постановки зменшено, особливо в порівнянні із 2012 роком.

 Фінансування статті, в яку входить пункт щодо виділення коштів на постановки, у 2012 році було у сумі – 87,1 млн. грн., в 2013 році – 34,1 млн. грн., а на наступний рік заплановано – 21,2 млн. грн. Це стосується національних театрів. А що до Оперети, яка знаходиться у безпосередньому підпорядкуванні міста Києва, то за останні роки кошти на нові постановки не виділялися взагалі.

Тому просимо вас, шановні депутати, підтримати Національну оперету зокрема,  і всі київські театри загалом, які є обличчям держави… Сподіваюся, при доопрацюванні бюджету, будуть враховані інтереси цих закладів, адже нові постановки – це інструмент для подальшої популяризації театрального мистецтва столиці і приклад того, наскільки в нашій країні підтримують і розвивають культурне життя.

 

 

 

 

 

 

 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи-ПРО
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.