НАТО: Свобода не є "антизахідною, антинатівською, антиєвропейською..."

23 жовтня 2011, 09:50
Власник сторінки
Волонтер, громадський діяч
0
809

НАТО: Свобода не є "антизахідною, антинатівською, антиєвропейською, антисемітською" політичною силою

Пригадуєте, на початку серпня 2011 року українські ЗМІ розтиражували "сенаційну" новину, в якій ішлося про те, що ПА НАТО "боїться", що "Свобода" потрапить в парламент. А також наводилося хибне твердження Парламентської Асамблеї про те, що "Свобода" є "анти західною, анти ліберальною, антиєвросоюзною, антисемітською, антиросійською".

20-21 жовтня 2011 року керівник міжнародної служби ВО "Свобода" Тарас Осауленко відвідав Брюссель для участі у зустрічах з представниками Комітету з людських вимірів та безпеки на запрошення голови комітету Парламентської асамблеї НАТО. Під час обговорення проекту резолюції "Пост-помаранчева Україна: внутрішні виклики та зовнішньополітичні пріоритети", однин з пунктів якої присвячений "Свободі", парламентарі змінили своє попереднє хибне формулювання щодо української націоналістичної сили.

Завдяки наполегливим зусиллям свободівців вдалося переконати членів Комітету з людських вимірів та безпеки Парламентської асамблеї НАТО у необхідності змінити некоректні формулювання параграфу проекту резолюції, де давались неправдиві оцінки та прогнози щодо програмних цілей та поточної діяльності Всеукраїнського об'єднання "Свобода".

7-10 жовтня у Бухаресті відбулась 57 щорічна сесія Парламентської асамблеї НАТО. На ній розглядалися 14 значущих питань, з приводу яких НАТО мало сформулювати свою позицію. Два питання стосувались ситуації в Україні. Зокрема, Україні була присвячена заява голови Парламентської асамблеї НАТО доктора Карла Ламерса щодо вироку колишньому прем'єр-міністру України Юлії Тимошенко. Також відбулося обговорення проекту резолюції Парламентської асамблеї НАТО за №172 CDSDG 11 E – "Пост-помаранчева Україна: внутрішні виклики та зовнішньополітичні пріоритети", підготовлена італійським депутатом Лучіо Маланом.

Як відомо, п.45 зазначеного проекту присвячено зростанню впливу на політичну ситуацію в Україні Всеукраїнського об'єднання "Свобода" та можливості впливу на зовнішньополітичний напрямок України після формування "Свободою" першої націоналістичної фракції після парламентських виборів 2012 року. Таким чином, європейські, зокрема натівські парламентарі висловили переконаність, що ВО "Свобода" на виборах до Верховної Ради 2012 року матиме широку підтримку виборців, наслідком цього буде здобуття свободівцями парламентських мандатів.

"Під час дискусій європейські парламентарі проявили високу політичну культуру і незаангажованість у виробленні формувань для резолюції щодо ситуації в Україні на основі об'єктивних аргументів, котрі свідчать на користь націоналістичного руху в Україні. Зокрема, надання в цілому виваженої думки щодо діяльності "Свободи" в проекті резолюції завдячуємо і неупередженій та об'єктивній позиції голови Комітету з людських вимірів та безпеки литовського депутата Андріаса Авізіуса. Він під час дискусії підтвердив своє об'єктивне ставлення до внутрішньополітичних процесів в Україні.

Особливо на результати обговорення зазначеного проекту резолюції Парламентської асамблеї НАТО щодо майбутнього розвитку України вплинули дискусії з політичним аналітиком Владіміром Сокором, що є фахівцем зі східноєвропейських питань Фундації Джеймстауна, відомого критика путінської зовнішньої політики на пострадянському просторі.

Зростання уваги до "Свободи" міжнародних організацій такого масштабу як Парламентська асамблея НАТО, дискусії та обговорення змін на політичній арені України, розстановки політичних сил та вихід на позицію націоналістичної "Свободи" для участі у парламентських виборах стали реальністю, яку не можуть заперечувати опоненти українських націоналістів", - зазначив керівник міжнародної служби ВО "Свобода" Тарас Осауленко.

Остаточний текст проекту резолюції щодо України разом зі зміненим текстом щодо "Свободи" буде ухвалено законодавчим органом НАТО найближчими днями.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи-ПРО
ТЕГИ: НАТО,ВО "Свобода"
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.