Комедія За двома зайцями вперше набула рис мюзиклу

13 грудня 2011, 10:35
Власник сторінки
Художній керівник Київського національного академічного театру оперети
0
876

Київ побачить нову інтерпретацію відомої комедії М.Старицького "із міщанського життя" За двома зайцями, виконану в жанрі оперети, яка вперше набула рис мюзиклу.

Вистава буде ексцентричною-ігровою у класичній інтерпретації, де дуже сучасно звучатимуть класичні репліки. Та персонажі, не дивлячись на костюми тієї епохи, будуть схожими на наших з вами сучасників. Типажі, описані Старицьким у позаминулому сторіччі – і альфонси, і аферисти, і шахраї – прогулюються вулицями і сьогодні. А текст здатен здивувати глядачів без жодних змін. Наприклад, в розмовах Проні та Голохвастова промовляється велика кількість слів, які при певних акцентах та інтонаціях отримують нові значення. Сподіваюся, це звучатиме смішно та актуально.  

Ідея поставити комедію М.Старицького «За двома зайцями» виникла спонтанно: фрагмент з оперети В. Ільїна та В. Лукашова, презентований під час Гала-концерту на честь закриття сезону у червні, так сподобався глядачам, що це дало необхідний творчий імпульс для створення повноцінної вистави, робота над якою велася у таємниці, з метою зберегти інтригу до останнього.

Та сюрпризи на цьому не закінчуються, а глядачів очікують приємні несподіванки протягом всієї вистави: тандем Голохвастова та його внутрішнього голосу, пристрасне танго Секлити, "політ джмеля" у виконанні кумедної Химки та багато іншого. Інтригуючі авантюри, амбіції  "вище лаврської дзвінниці", танцювальні викрутаси та музичні несподіванки неодмінно піднімуть настрій і вкотре розсмішать до сліз.

У постановці використані лібрето Д.Шевцова, написане за мотивами однойменної п’єси М.Старицького За двома зайцями та музика В.Ільїна та В.Лукашова. Окрім того, у виставі звучатимуть твори А.Вільєльде, М. Римського-Корсакова, Ф.Шуберта, А.Хачатуряна, А.Шишкіна, Ф.Мендельсона у музичному аранжуванні Д.Морозова.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи-ПРО
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.