Національну оперету України знають і люблять у світі

11 липня 2013, 13:47
Власник сторінки
Художній керівник Київського національного академічного театру оперети
0
283
Національну оперету України знають і люблять у світі

На міжнародному фестивалі оперети "Zilele Monteorului" в Румунії

Днями творча група театру повернулася з Румунії. Саме там, у місті Сарата Монтеору проходив міжнародний фестиваль оперети «Zilele Monteorului», у рамках якого відбувся «Традиційний український вечір», що викликав значне захоплення у публіки. І це тішить. Адже демонструє, що світова спільнота, у тому числі і румуни, поважає і любить українську культуру. Так, особливу увагу глядачів привернули  українські народні пісні, звучання яких гідно демонстрували артисти Національної оперети.

Цього року на фестивалі оперети ми були єдиною закордонною делегацією, яку особисто запросив один із співорганізаторів музичної події, наш давній друг і партнер – Національний театр оперети «Іон Дачіан» (Бухарест, Румунія).

Переконаний – партнерські зв’язки мають міцніти завдяки міжнародним культурно-мистецьким проектам. Обмін досвідом, залучення до участі у концертах і фестивалях іноземних гостей – це шлях до взаєморозуміння та підтримки. Саме такі заходи, як музичні фестивалі «Zilele Monteorului» в Румунії та «О-ФЕСТ» в Україні сприяють налагодженню дружніх відносин у рамках міжнародної співпраці, надихають на нові творчі пошуки, роблять неоціненний внесок у розвиток інтернаціонального культурного співробітництва.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи-ПРО
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.