Інвестиції варто вкладати у талановите молоде покоління!

12 липня 2013, 08:48
Власник сторінки
Художній керівник Київського національного академічного театру оперети
0
273

Мистецько-культурна сфера потребує фінансування

З’явилася інформація, що "Міністерство культури України найближчим часом не передбачає підвищення плати за навчання у мистецьких закладах освіти". І це значний плюс. Адже освіта і культура – не ті джерела, звідки можна брати кошти.

Навчальні заклади естетичного виховання не є самоокупними бізнес-структурами, тому їх не має бути обмежено в бюджетних коштах. Сьогодні мистецько-культурна галузь навпаки вимагає збільшення фінансування. Україні варто брати приклад з європейських країн, де інвестиції вкладаються у талановите, творчообдароване молоде покоління.

Підвищити престиж закладів культури і, відповідно, покращити духовне і моральне середовище в нашому суспільстві, можна завдяки вільному доступу дітей та молоді до навчання у спеціалізованих мистецьких закладах, допомога з боку держави у процесах їх навчання та подальшого працевлаштування, а також соціальна захищеність працівників галузі культури.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи-ПРО
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.