Як забезпечити роботою евакуйованих з Лівії українців (Відкритий лист уряду)

16 березня 2011, 14:39
Власник сторінки
Управлінець у сфері он-лайн рекрутменту
0
1835

hh.ua пропоную Кабінету Міністрів допомогу у працевлаштуванні медиків _______________________________________________________________

Прем’єр-міністру України

Миколі АЗАРОВУ

Віце-прем’єр міністру України –

Міністру соціальної політики України

Сергію ТІГІПКУ

Генерального директора ТОВ «Хедхантер»

Марини МАКОВІЙ

Відкритий лист

Протягом останнього десятиліття тисячі українських медиків виїхали працювати закордон в пошуках заробітку, який вони не могли отримати в Україні. Це були складні часи для української економіки і для медицини, зокрема. 

Зараз особлива увага прикута до медиків, які працювали в Лівії. Через заворушення в цій Північно-Африканскій країні частина з них була вимушена повернутися на Батьківщину, побоюючись за свою безпеку.

З засобів масової інформації стало відомо, що прем’єр-міністр України доручив Міністерству охорони здоров'я і Міністерству праці та соціальної політики працевлаштувати усіх евакуйованих з Лівії українців, а віце-прем’єр Тігіпко наголосив на необхідності зробити все, щоб вони не думали про те, як швидше поїхати на заробітки до Північної Африки чи в інші регіони світу.

ТОВ «Хедхантер» як соціально відповідальна компанія не може залишатися осторонь тих труднощів, які спіткнули українських медиків, що повернулися з неспокійного регіону. Ми готові надати їм посильну допомогу в працевлаштуванні та адаптації в України.

Наші дослідження показують, що за останній рік український ринок медицини та фармацевтики виріс вдвічі і це зумовлює потребу в кваліфікованих спеціалістах. Зокрема, в 2009 році професійна сфера «Медицина/Фармацевтика» виросла вдвічі – з 2,5% вакансій в минулому році до 5% в цьому.

Наші експерти підрахували, що середнє зарплатне очікування шукача в цій професійній сфері становить 7 620 гривень. Це не набагато менше за зарплатню, яку отримували наші співвітчизники в Лівії.

Роботодавці в сою чергу, відчуваючи кадровий голод на кваліфікованих медиків, готові задовольняти їхні очікування. Тому ми не схильні драматизувати ситуацію, в якій опинилися українці, евакуйовані з Лівії.

Наш кадровий портал hh.ua готовий надати свою підтримку українським медикам і стати майданчиком для зустрічі роботодавців з кандидатами. Ми впевнені, що наша участь в процесі, ініційованому урядом, в рази пришвидшить соціальну адаптацію українських медиків та допоможе їм знайти достойну роботу в Україні.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Бизнес-блоги
ТЕГИ: работа,Ливия
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.