ОБЕРЕЖНО: "покращення житлових умов"

10 квітня 2013, 16:54
Власник сторінки
Senior Researcher and Assistant Professor, Kyiv School of Economics
0
2402

"Якщо ви зацікавлені у покращенні ваших житлових умов, приходьте на збори у такий-то час за такою-то адресою"

Кияни вважали, що із зникненням Київських районних рад їхнім дитячим майданчикам, підвалам, горищам, та прибудинковим територіям (у кого вони ще залишились після славетного закриття славетних органів) вже нічого не загрожватиме.

З тими, хто створив ОСББ, все було просто - вони тепер вирішують долю цих ласих шматочків.

Але ж більшість багатоповерхівок, особливо в центрі міста, так і не зуміли домовитися, та об`єднань не створили. Отже для хижаків, їхні прибудинкові території та підвали не давали спокою. І, нарешті, з`явилася схема, частиною якої є згадане вище оголошення.

Отже, за підтримки існуючої міської влади (як пояснює на одній з таких зустрічей чоловік, який відрекомендувався провідним юристом і надав бізнес-картку з мобільним телефоном, назвою фірми, але без будь-якої іншої інформації), створюються органи місцевого самоврядування. Приблизно на кожні 1000 мешканців буде обрано одного представника. І цей орган буде вирішувати долі отих ласих шматочків.

На моє питання про процедуру виборів відповідь була така: "Якщо ви хочете стати таким представником, ви нам скажіть, а ми докладемо зусилль, щоб зібрати за вас 1000 підписів". Я заперечила щодо легитимності такого підходу до виборів до органу з такими повноваженнями. Але мої співрозмовники уникали відповіді усілякими шляхами. Допоки мою спроможність переформульовувати одне й те саме питання більш доступною мовою не було вичерпано.

Я вирішила підняту цю тему, непритаманну моїм блогам, просто тому, що мені небайдужа доля міста та його мешканців. Але я не знаю, що я можу зробити сама, окрім того, що надрукую це повідомлення та покладу до поштових скриньок у нашому будинку. Отже хочу звернутися по допомогу до колективного розуму.

Кияни! Не залишайтесь байдужими до своєї долі! Будь-ласка!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Бизнес-блоги
ТЕГИ: Покращення,Київ,кияни об'єднуємось,покращення вже сьогодні,кияни,покращення життя вже сьогодні.,дерибан,небезпека,власність
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.