Старт волонтерської кампанії

15 червня 2011, 14:58
Власник сторінки
журналист, ОК "Евро-патруль"
0
1789

кадри вирішать все.

  Вчора в UEFA оголосили про початок кампанії з реєстрації волонтерів. Відбір буде здійснюватись у декілька етапів.
 
  Перший - це безпосередня реєстрація на офіційному сайті футбольної організації, яка триватиме до 30 вересня 2011.
  Другий - співбесіда у приймаючих футбольні поєдинки містах. Таким чином, до кінця року волонтерську команду планується остаточно сформувати. 
  Третій - підписання відповідного договору із відібраними кандидатами. 
  Четвертий - теоретичне та практичне навчання. Останнє залежить від обраного добровольцем напрямку роботи (разом їх  20).
    Всього для роботи в Україні та Польщі організатори планують залучити близько 5500 "штиків". 
  
 Проте, цим волонтерський проект не обмежується. Оскільки влада в приймаючих футбольні поєдинки містах також готуватиме своїх волонтерів. За попередніми оцінками, Львову знадобиться 1000 осіб, Харкову - 1500, Донецьку - до 4500 і, нарешті, Києву - майже 6000 учасників. 
 
 Більше того. У містах, що не є господарями Євро-2012 також не обійтись без допомоги молодих та активних громадян. У Запоріжжі планується зведення чи не найбільшої в країні фан-зони, в Одесі виявили бажання тренуватись гравці збірних Англії та Італії, в Тернополі мешкатимуть члени команди UEFA.

 Як відомо, європейські фани  не сидітимуть на одному місці та виявлятимуть бажання до подорожей. Згідно статистики, вболівальник проводить на стадіоні не більше 5 % від загальної кількості часу перебування в країні. Отже, всім великим українським містам потрібно бути напоготові. 
 
 Заради експерименту, 10 червня ми вирішили влаштувати волонтерський флешмоб у Києві, Харкові, Львові та Донецьку. З метою перевірки рівня володіння англійською мовою місцевими. Результати вразили. 
 Отже, менше ніж за рік, вітчизняним правоохоронцям, медикам та "комунальникам" також не обійтись без волонтерської підтримки.
 
 Чи зможуть організатори впоратись із наймасовішим волонтерським проектом за всю історію є не менш актуальним питанням, ніж чи встигнуть добудувати головний стадіон країни.    
 
    
  
    
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.