Фінал Євро-2012 в Києві: іноземцям - все, місцевим - закон !

13 липня 2011, 13:16
Власник сторінки
журналист, ОК "Евро-патруль"
0
3401

Вже за рік Києву доведеться повторити подвиг Відня.

 У 2008 році столиця Австрії зустрічала фінальний поєдинок в рамках європейської першості з футболу. 
  Кількість вболівальників, які відвідають Київ під час Євро-2012 коливається від 80 до 250 тис. осіб. Досвід підказує, що на стадіоні турист проводить   5 - 7 % від загальної кількості часу. Окрім видовищ, гостей варто забезпечити і хлібом.
  Вже зараз  зрозуміло, що місць в готелях вистачить тільки для "білих". Не селитимуть же представників сім'ї УЄФА в гуртожитках...
  Сьогодні в управління туризму і курортів КМДА звітують про готовність розмістити в студентських корпусах понад 14 тис. гостей Чемпіонату. Тендер на їх поселення виграв туроператор "Гамалія". 
 Представники компанії скаржаться, що ректори деяких вишів загинають туристам  вартість проживання до 100 євро на добу. В той час, коли контракт із туроператором не повинен перевищувати 40 євро з особи.
 Таким чином, провести ніч в гуртожитку може коштувати іноземцю до 500 грн. Якщо припустити, що вболівальник сплатить меншу вартість 300 грн. на добу (це малоймовірно) і помножити цю суму на 14 000 законтрактованих місць, то отримаємо 4 млн. 200 тис. грн. прибутку щодня. Певний відсоток з цієї суми належить туроператору. Левова частка - університетам.
  У той же час, цільова програма підготовки гуртожитків до Євро-2012 залишається тільки на папері. Документ передбачає не тільки реконструкцію та капітальний ремонт, але і зведення нових корпусів для розміщення туристів ЧЄ-2012.
 Разом із тим, виникає ряд технічних питань. Ті, хто проживає зараз або мешкав раніше в гуртожитку, зрозуміють.... 
 Для українських студентів "общага", по суті - це другий дім зі своїм холодильником, ліжком, постіллю та правилами. Кому сподобається, коли тут мешкатимуть невідомі, багато невідомих іноземців. 
 І далі: хто обслуговуватиме туристів ? Змінюватиме постіль та пропонуватиме сніданок ? Відповідатиме за безпеку, тим паче, коли корпус розташований, наприклад, неподалік від метро "Лісова" ? Куди подіти меблі, які мешканці придбали за власний кошт ?     

  Крайніми в цій історії, як завжди, залишаться студенти, яких попросять в травні 2012 звільнити квадратні метри. В Міносвіті вже все вирішили: наступний  навчальний рік таки скоротять ...   
    
  
     
  
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.