Відкриття Олімпійського: ціль та засоби

04 жовтня 2011, 13:25
Власник сторінки
журналист, ОК "Евро-патруль"
0
2812

А Ви вже придбали квиток на відкриття НСК Олімпійський? 8 жовтня на Київ чекає найграндіозніше шоу, що за масштабами можна порівняти із Євробаченням або візитом Папи Римського в Україну.

Повний сценаріій заходу організатори до сих пір тримають в секреті. Інтригу вдалось розбавити, коли стали відомі імена зірок, які тішитимуть публіку. Серед них, представники української естради: Повалій, Гайтана, Ані Лорак та ін. "Родзинкою" вечора стане 40-хвилинний виступ всесвітньо відомої співачки Шакіри.     

Саме на прохання виконавиці гімну Чемпіонату світу-2010 Waka Waka (This time for Africa), організатори монтують сцену для її виступу на східній трибуні Олімпійського. Що скоротить кількість гостей відкриття на 20 тис. осіб. Сцена також зачіпає й сектор для журналістів. Доречі, на 750 вакантних місць для преси вже акредитувалось більше 1200 представників ЗМІ.
 
Для пересічних громадян відкриті каси Палацу спорту. Примітно, що в наявності є тільки квитки вартістю 800 грн. За повідомленнями організаторів, у вільний продаж надійшло лише 5 тис. білетів. Ще 15 тис. запрошень отримають студенти та школярі. Для цього буде проведена спеціальна лотерея.      
 
Про помпезність відкриття 70-тисячної арени говорять й плани організаторів залучити понад 2000 волонтерів та артистів. Також публіку потішить візуальне шоу із використанням піротехніки тощо. При цьому, про комфорт V.I.P.ів також подбали. Напередодні НСК уклав угоду із ТОВ "Євростандарт", який забезпечить спортивний комплекс посудом вартістю у понад 5 млн. грн.
 
Очевидно, сценарій святкування було частково запозичено із досвіду аналогічних заходів у побратима "Олімпійського" в Донецьку. В серпні 2009 року на церемонію відкриття "Донбас-Арени", окрім інших поважних гостей, була запрошена американська співачка Beyonce. Тоді сума її гонорару за виступ стала предметом широкого обговорення у ЗМІ. 
 
В травні під час святкування 75-річчя  ФК Шахтар організатори запросили не менш поважних гостей - всесвітньо відому акторку з українським корінням Мілу Йовович. А також зірку шоу-бізнесу із США Ріанну.
 
Зрозуміло, що донецькі меценати можуть дозволити собі таку розкіш, виклавши із кишені необхідну суму в якості гонорарів. Так само, як і звести власним коштом "Донбас-Арену". Але хто платитиме за вечірку в столиці ? 
 
Очевидно, за всю організацію як і реконструкцію самої арени вартістю $ 600 млн.  доведеться розраховуватись платникам податків. 
 
Так, ми отримаємо стадіон класу "еліт". Так, вперше  Київ зустрічатиме фінал третьої за масштабами спортивної події в світі. Так, столицю відвідають тисячі іноземців та представників закордонних ЗМІ під час Євро-2012. Та чи виправдовує ціль засоби ? Аби відповісти на це запитання, раджу поспілкуватися із пенсіонерами та поглянути на їх умови життя за 100 км. від міста-господаря Євро-2012.                   
 
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.