Євро-патруль перевірив готовність аеропорту Бориспіль до ЧЄ-2012

29 листопада 2011, 11:38
Власник сторінки
журналист, ОК "Евро-патруль"
0
3012
Євро-патруль перевірив готовність аеропорту Бориспіль до ЧЄ-2012

Волонтери Євро-2012 нанесли неочікуваний візит та побували в шкурі іноземців.


Чим ближче до проведення Чемпіонату, тим більше розмов про "операційну" складову в підготовці. 

Навряд вдасться щось змінити в питанні  інфраструктури. Адже тут "все схвачено...": підрядники визначені, об'єкти будуються, відкати сплачуються...

Обіцянки про тисячі кілометрів доріг, які мали збудувати під Євро-2012, так і залишились, в кращому випадку, на папері. Єдине, за що не пізно поборотись - так це за комфорт мешканців міст, де відбудуться футбольні поєдинки. Адже, як зазначив один мій колега, в кінці кінців, саме українські платники податків виступили в ролі основного інвестора в організації турніру. Отже, маємо повне моральне право запитати в організаторів: що саме було зроблено за довгих чотири роки підготовки ???

Під терміном "операційна готовність" слід розуміти створення елементарних умов для пересічних громадян. Яким чином змінилось наше життя завдяки мільярдним інвестиціям під Євро-2012 ? Чи стали міліціонери більш ввічливими ? Чи покращились умови на вулицях міста, починаючи від появи вказівників англійською і закінчуючи встановленням туалетів ? Чи стало моє місто більш європейським завдяки вливанням в підготовку до турніру ? Чи зникли незрозумілі парковки на пішохідних тротуарах ? 

Цього разу "Євро-патруль" вирішив перевірити готовність аеропорту "Бориспіль" до зустрічі тисяч іноземців під час Чемпіонату. Під виглядом закордонних туристів спілкувались англійською із міліціонерами та співробітниками таксі, шукали транспорт аби дістатись до центру міста, задавали питання в інформаційних довідках аеровокзалу, шукали пункти першої медичної допомоги ... 

Скажу відразу, головна родзинка заходу, а саме ефект несподіванки, було втрачено. За пару годин до флешмобу, адміністрація "Борисполя" дізналась про наміри волонтерів, а отже, мала час вжити необхідних заходів для зустрічі "несподіваних" гостей. Доказ цьому - приємна посмішка та майже вільна англійська з боку співробітників авіакас в терміналі "B". Особисто в мене склалось враження, що наш захід відбувається не в Україні, а, як мінімум, в Польщі або іншій країні ЄС. Крім того, за дві години до початку основних подій, ми разом із знімальною групою одного з телеканалів аналогічно тестували термінал "F". Працювали в прихованому режимі. В авіадовідці співробітниця відповідала на рівні "yes" та "no". В бюро замолень таксі ситуація була аналогічною. Хоча в інших касах співробітники більш-менш англійською володіли. 

 Комічна ситуація вийшла із сержантом міліції, який стояв на виході із терміналу. До нього звернулись наші "іноземці" із проханням підказати: як краще дістатись до міста ? В запитанні пролунала назва офіційного автоперевізника аеропорту компанії "SkyBus". Не довго думаючи, міліціянт показав в сторону праворуч (місце  відправлення автобусів). На решту запитань від волонтерів сержант впевнено відповідав, користуючись єдиним терміном "скайбас". Де можна перекусити ? - "скайбас". Скільки коштує проїзд ? - "скайбас". Де знаходиться медпункт ? і знову чуємо у відповідь "скайбас".     

 Загалом, готовність повітряних воріт волонтери оцінили на "четвірку". Картина виглядає більш опртимістичною на фоні аналогічних заходів на залізничному вокзалі Києва та автовокзалах в містах, які прийматимуть Євро-поєдинки. Для більшого розуміння ситуації - краще один раз побачити. 

 На черзі у "Євро-патруля" перевірка готовності головної вулиці країни, міжнародного аеропорт "Київ", АЗС. готелів та гуртожитків, в яких розміщуватимуть туристів Євро-2012.     
 
 P.S. цікаво спостерігати за дрейфуванням "совка". Наразі в нас є недоліки, але під Євро-2012 все ж буде клас ! Складається враження, що створення комфорту слід підганяти лише під проведення Чемпіонату. А як же бути сьогодні ? Виникла ідея заходу "Ніч перед Євро". Щось за мотивами "Попелюшки" (Золушки): в ніч із 7 на 8 червня в Україні все чудодійно оновлюється: міліціонери заговорили англійською. Скрізь, а не лише на головних магістралях, з'явилось нове асфальтне покриття. Відкати на головних об'єктах Євро-2012 повернулись до держбюджету. Українці прокидаються щасливими від усвідомлення себе господарями третьої за масштабами спортивної події в світі ! Занавес.            
 
  
      
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.