TVi. Моя хата поруч...

08 вересня 2012, 18:52
Власник сторінки
журналіст "5 каналу"
0
3744
TVi. Моя хата поруч...

Сьогодні ми показали, що не забули, як висловлювати підтримку одним та протест іншим

Є дві версії значення вислову "моя хата з краю". Перша - більш відома: моя хата з краю, нічого не знаю. Друга - менш відома: моя хата з краю, я першим ворогом зустрічаю.
У ці дні "хата" TVi вже зустріла ворога. І веде з ним нерівну боротьбу. І я точно знаю: моя хата - не з іншого краю, вона - десь поруч.
Мені пощастило. Мій телевізор зламався ще кілька місяців тому) Тож я вже звик дивитися матеріали колег в інтернеті. Але разом із цим я розумію: зараз в Україні телеканал з професійними журналістами не може окупатися трансляцією лише в одному інтернеті. Тож вилучення ТVi з ефіру - це знищення телеканалу.
І це проблема не лише працівників ТVi. Так само це проблема інших українських журналістів. Бо в разі введення цензури в інших ЗМІ журналісти, які з цим змиритися не можуть, мають такий собі запасний аеродром у вигляді ТVi. Зараз серед журналістів ТVi можна побачити багатьох моїх колег, хто цим "аеродромом" скористувався. У разі знищення ТVi чи знайдуть свій "аеродром" журналісти інших телеканалів, які відчують на собі тиск і захочуть залишити свій телеканал?
Мені особисто не подобається, що ТVi називають єдиним незалежним телеканалом. Невже хтось може закинути "5 каналу", що "Час. Підсумки дня" та "Час. Підсумки тижня" не говорять правду? Ні. Хіба що Чєчєтов щоразу у парламенті нагадує: пагаварітє-пагаварітє, скоро і до вас доберемося. Тай Болдирєв переконує своїх однопартійців "загнобити 5 канал".
Мені б більше хотілося, щоб в Україні усі телдеканали були незалежними і казали правду. Але зараз вважаю за свій обов'язок підтримувати своїх колег з ТVi, щоб не знищили останній/єдиний незалежний телеканал.
Бо це потрібно не стільки працівникам ТVi та іншим журналістам, і навіть не глядачам ТVi. Це потрібно усім українцям та усій Україні. Бо поки існують такі телеканали і у держави, і у громадян є надія на розвиток. Сьогодні про це влучно (а хіба він міє інакше:) сказав Портніков.
Тож я звичайно сьогодні був на Михайлівській. Йшов, як, думаю, і багато інших, з думкою: а скільки людей прийде? А раптом все так погано, що прийде лише журналістська "тусовка". Тобто 2-3 десятка людей, які один одного знають. Так, знайомі були, але прийшли і кілька тисяч незнайомих. Прийшли "за покликом", Прийшли "бо дістали". Прийшли "бо болить" (не те, що у Литвина "болить за Україну")... Єгор Соболєв навіть нагадав, що у 2004-му за "5 канал" стільки не виходило. Тож на його думку відбулися покращення у громадській свідомості. Але це не ті "покращення", що від біло-блакитних)







Прийшли і політики (в основному опозиціонери, але був і Горбаль, який зараз "стоїть на виході" з партії), і журналісти, і громадські діячи. Помітили навіть САМОГО Савіка Шустера, який опікується в Україні "Свободою слова". Але останній якось і спілкування уникав, і так бігав, що сфотографувати його я не встиг...










Декому участь політиків у мітингу не сподобалася. Як на мене, то цього разу вони не спаплюжили громадську акцію. Ані агітації, ані партійних прапорів. Хоча напередодні лунали пропозиції звести людей "за гроші" (про це кажуть самі ж опозиціонери, але хто саме висловлювався за професійних мітингарів - не кажуть). Може опозиціонери вчаться хоча б на власних помилках? Точно можна сказати: регіонали стільки людей "за ідею" зібрати не здатні...





З Михайлівської йшов через Майдан. А там - Майданс - проект нашого "главного канала страны". Проект Інтера вбиває одразу двох зайців: і зрєліщ дає, зомбучи своїх глядачів, і Майдан займає на кілька днів, щоб акції протесту не турбували САМОГО.


Схоже страхи минулого нічому не вчать чинну владу. Усі майдани - не перекрити, усі канали - не нагнути, усіх - не переламати. Тимчасові гості у владних кабінетах мають зрозуміти українців: у рідній хаті панувати не дамо нікому.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
ТЕГИ: TVI
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.