Тренінг від молодих регіоналів "Як відібрати фотоапарат"

12 вересня 2012, 16:05
Власник сторінки
журналіст "5 каналу"
0
5474

Гоп-стоп, мы подошли из-за угла. Гоп-стоп, ты много на себя взяла. Слова та музика О.Розенбаума

У мене складається враження, що молодим регіоналам напередодні виборчої кампанії провели спеціальний тренінг "Як відібрати фотоапарат". Хоча, можливо, це був тренінг "Як нейтралізувати невдоволених посеред білого дня". А може просто: "Гоп-стоп під час вибочрої кампанії"?
Як би там не було, але після теоретичних завдань нові знання треба засвоїти на практиці. І цю "практику" у виконанні київських молодих регіоналів усі могли побачити днями у ю-тубі. Відеозапис "практикуму" вже подивилися більше 30 тисяч...
 


Майже одразу стало відомо, що серед "молодиків", які спочатку не дозволяють громадським активістам вільно пересуватися, а згодом намагаються відібрати особисті речі (зокрема фотоапарат), був заступник голови київським молодих регіоналів Роман Карпов.
Ще у понеділок я вирішив поцікавитися, а як до цього інциденту ставиться головний молодий регіонал Андрій Пінчук (нині він - нардеп). Відповідні запитання я розмістив на його особистій сторінці у Фейсбуці. А вже наступного дня зі здивуванням дізнався, що "молода надія" двічі звільненого президента просто заблокувала мене у соціальній мережі. От не підходжу я за своїм світоглядом для біло-блакитної надії)))
Ось як тепер бачу його профіль я та інші користувачі ФБ:
 


Така реакція на прості запитання свідчить про одне: ті, хто порівнюють Партію регіонів України та Комуністичну партію Радянського Союзу, помиляються у головному. Так, обидві партії прагнуть бути єдиною правлячою. Звідси випливає становище бізнесу та ЗМІ під час їхнього правління. Але ставлення до своїх партійців у біло-блакитних та червоних кардинально відрізняються.
У СРСР будь який привід у міліцію був кінцем для політичної приналежності для комуніста. Це був майже хрест на майбутньому житті...
У сучасній Україні навпаки: відібрав фотоапарат - отримав грамоту, дав впику опозиціонеру - отримав премію, зняв шапку - став Лідером...

Гадаю, ви зрозуміли, що Карпова одразу почали "відмазувати". І міліція не порушила справу, бо не було заяв до правоохоронців, і наслідків по партійній лінії він не відчув...
Хоча деякі наслідкидля молодого регіонала Карпова цей інцидент мав. З сайту молодих регіоналів зникло його інтерв'ю. Сталося це приблизно у той самий час, як Пінчук видялав мене зі своїх ФБ-друзів.
Невже у цій біло-блакитній кампашці не знають про існування Гугла? Тоді невеличкий вступ з використання цього пошуковику: на Гуглі зберігається копія сторінки навіть після видалення самої сторінки. Коротше: усе проти молодих регіоналів)
 

Чинна сторінка

Збережена копія


 
Чому це інтерв'ю цікаво у світлі останнього інциденту? Бо у ньому активіст молодих регіоналів Карпов переконує: молодь багато критикує державу, на мою думку це один з методів допомогти владі все-таки найти компроміс, який буде не одностороннім, а доведеним до згоди і прийнятий з обох боків.
Нагадаю: листівки, які відбирала кампашка молодих регіоналів, містили критичну інформацію щодо владної партії. І ось виявляється, що такої "допомоги" влада та її молоді активісти бачити не хочуть. Чи може цього не хоче лише один з представників регіоналів, з яким активно співпрацює Карпов - Максим Луцький?
 

Молодые регионалы и Молодая Гвардия укрепляют сотрудничество

І наостанок. Головний молодий регіонал Пінчук все ж таки відреагував на інцидент. Для сайту своєї організації він заявив, що насправді відбувалося "незаконне поширення агітаційної продукції спрямованої проти Партії регіонів". А активісти молодих регіоналів просто "зупинили" це неподобство. І надалі вони також "будуть миттєво реагувати на порушення законодавства України в період виборчої кампанії".
Після такої заяви мені навіть страшно стало за опонентів регіоналів. Бо виявляється, що обмежувати свободу пересування та відбирати посеред білого дня фотоапарат - це зупинити незаконну діяльність. У такому випадку навіть нагадування про законність агітації проти партій та кандидатів не допоможе (агітувати проти - дозволено українським законодавством!!!). А раптом наступного разу у подібних активістів молодих регіоналів під рукою виявиться "монтировка" або навіть вогнепальна зброя?...

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
ТЕГИ: Партия регионов
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.