Студентський медіа клуб

09 квітня 2013, 20:03
Власник сторінки
журналіст "5 каналу"
0
1221
Студентський медіа клуб

Майданчик для обміну досвідом, думками та ідеями

У свої далекі студентські роки я робив свої перші кроки у журналістиці. Спочатку це була студентська газета факультету, потім – університету, яка виросла на між університетську. Мала назву «Студентка». 

З плином часу колектив збільшувався. Але на певному етапі, коли газету почали ксерити у ректораті (я заносив їм лише 2 примірники, на усіх адміністративних працівників не вистачало) та обговорювати там же «як вони сміють таке писати!», у студенток моєї «Студентки» почали виникати певні проблеми. Їм натякали, що скоро сесія, а ви тут таке пишете.

Після подібних розмов у молодих журналісток почали опускатися руки: ми тут граємося у сміливих журналісток, а нам дипломи треба отримувати.

Аби змінити подібне ставлення до студентської газети я вирішив провести кілька зустрічей з відомими журналістами.

Першу подібну зустріч я запам’ятав надовго. Після неї повертався додому з однією журналісткою. Вона з палаючими очима видала фразу: так ми реально журналісти! 

На цій зустрічі Вахтанг Кіпіані продемонстрував частину своєї колекції самвидаву, привів приклади, як з маленьких газет з дуже обмеженим накладом виростали відомі журналісти. І це реально допомогло!

Також ми зустрічалися з Андрієм Смирновим, який на той час вже працював у журналі «Кореспондент», а починав так само зі студентської газети в КПІ «Студгородок». Десь там – у «Студгородке» - я з ним вперше і зустрівся.

Пізніше і Кіпіані, і Смирнов стали одними з перших спікерів на Фестивалі незалежної студентської преси. Цей захід ми вже організовували зі студентами з газет різних університетів Києва.


За чотири роки історії Фестивалю у нас побували Андрій Куликов, Віталій Портніков, Єгор Соболєв, Іванна Кобернік, Юлія Жмакіна та інші.

А тепер – до чого я все це веду)

Останнім часом усе частіше стикаюся зі студентами, які хочуть бути журналістами, але не дуже уявляють куди йдуть. Тобто, вони вчаться на журналістів або працюють у студентських медіа і хочуть розвиватися у цьому напрямку. Але точно не знають, що ж буде далі.

Тому разом зі своїми колегами, з якими вже кілька місяців працюю у рамках громадського проекту StudMP, ми вирішили взятися ще й за Студентський медіа клуб.

За задумом це має бути таке неформальне об’єднання, такий майданчик для обміну досвідом, ідей, думок та поглядами на медіа та перспективи журналістики. Як в Україні, так і в світі.

Почати ми плануємо з умовної «установчої сесії».

Думки щодо неї наступні:

  • протягом 2 днів у травні провести зустрічі студентів зі спікерами;
  • студенти – це до 100 осіб з трьох груп: працюють у студентських медіа, вчаться на медійників, вже працюють у «дорослих» медіа;
  • спікери – це 10 осіб, які скажімо так «мають значні досягнення» у журналістиці та медіа.

А вже далі за наслідками цієї «установчої сесії» має утворитися таке ком’юніті молодих медійників, цей Студентський медіа клуб, у рамках якого студенти між собою та зі своїми «дорослими» колегами зможуть обмінюватися думками та ідеями.

Сподіваюся, що у цьому медіа клубі студенти зможуть отримати і цікаві практичні поради, і те натхнення, яке колись я вже бачив у журналісток «Студентки»)

Про розвиток ідеї можна стежити у соціальних мережах:

Facebook

ВКонтатке



Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
ТЕГИ: студент,медіа
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.