Нестало відомого дисидента, філософа, борця за Україну - Василя Лісового!

20 липня 2012, 10:24
Власник сторінки
голова Центру досліджень політичних цінностей
0
1153

Василь Лісовий-один з тих, ким має пишатися Україна.... Вічна пам'ять!


Нестало відомого дисидента, філософа, борця за Україну - Василя Лісового!

«Культура, що усвідомлює власну велич,
не прагне поглинути іншу» (В. Лісовий)

ЛІСОВИЙ ВАСИЛЬ СЕМЕНОВИЧ народився 17.05.1937, с. Старі Безрадичі, Обухівського р-ну, Київської обл.

Філософ, організатор самвидаву в 60-х роках. Виступив з відритим листом на захист заарештованих шістдесятників і на знак солідарності побажав бути засудженим разом з ними.

Хвиля арештів інтеліґенції 1972 підштовхнула ЛІСОВОГО до відкритого протесту. Разом з Є.ПРОНЮКОМ видав №6 самвидавського журналу „Український вісник“, відновленого ними з метою дати громадськості інформацію про заарештованих і відвести від них звинувачення у виданні попередніх випусків.

Київський обласний суд 06.12.73 засудив його до 7 р. позбавлення волі в таборах суворого режиму та 3 р. заслання за ст. 62 ч. 1 КК УРСР. Посправниками Л. були Є.ПРОНЮК та В.ОВСІЄНКО.

Звільнений у липні 1983. У 1989 реабілітований, відновлений у званні кандидата філософських наук і на роботі в Інституті філософії НАН України. Викладав філософію, готував навчальну літературу, виступав зі статтями в галузі політології.

«Всеукраїнський комітет на захист української мови» висловлює щире співчуття родині Василя Лісового та усім хто знав цього незламного борця за волю України!
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.