Громадян, що виступили проти демонтажу ракетних шахт - переслідують

15 липня 2011, 10:13
Власник сторінки
громадянин
0
1858

Незаконний демонтаж ракетних шахтно-пускових установок у Первомайському та Кривоозерському районах Миколаївської області, проти якого в останні місяці активно виступали мешканці регіону з метою попередити отруєння людей та зараження місцевості продовжуєть


Про це йдеться у повідомленні ініціативної групи мешканців обох районів, що надійшло до прес-служби Всеукраїнського центру сприяння підприємницькій діяльності.

«Незважаючи на резонанс, якого набула наша проблема через розголос у ЗМІ, незважаючи на те, що під час нашого пікетування Адміністрації Президента та Генпрокуратури нам обіцяли, що демонтаж негайно зупинять, а винних покарають – насправді, ситуація істотно не змінилася. Навпаки, як тільки ми повірили і припинили активну боротьбу – усе почало повертати на старе. Охорона, яку було виставлено кілька тижнів тому довкола шахт, вже зняли. Метал, що був підготовлений до вивозу і який залишався на обєктах під час рейду громадськості, ЗМІ та правоохоронців, - вивозять ті ж, хто його незаконно видобував. На окремих шахтах знову ведеться демонтаж, хіба що не в таких масштабах як донедавна. Але ми упевнені, що відновлення цього кримінального бізнесу – лише питання часу», - зазначають автори повідомлення.

Крім того, представники ініціативної групи повідомляють, що проти них та інших активних учасників протестів «місцева влада та правоохоронні органи розпочали масштабні жорсткі репресії».

«Тероризують усіх, хто відкрито виступав, брав участь у пікетуванні держустанов у Києві, ставив свої підписи під зверненнями до Президента та Генерального прокурора. У цих зверненнях ми, зокрема, повідомляли, що маємо докази причетності до організації цього кримінального бізнесу, а також до десятків рейдерських захоплень розвинутих підприємств, господарств та об’єктів Миколаївщини екс-прокурора області Миколи Стоянова та керівництва районних прокуратур. В результаті, Стоянова спішно перевели на посаду заступника прокурора Київської області, а наші скарги направили до Миколаївської обласної прокуратури, яка, в свою чергу, перенаправила їх до наших районних прокурорів. Тобто їх мають перевіряти ті, на кого ми скаржилися. Який абсурд і цинізм», - обурюються громадяни.

Вони зазначають, що в останні дні правоохоронні органи Первомайського та Кривоозерського районів масово заводять кримінальні справи як на окремих громадян, так і на посадових осіб підприємств, чиї працівники брали участь в означених протестах. 

«Накладаються арешти на майно фірм, фермерських господарств, здійснюється виїмка документів, блокуються рахунки. В особливо цинічний спосіб чиниться розправа над активними пенсіонерами: їх десятками викликають до районних управлінь Пенсійного фонду, повідомляють, що їхні пенсії були нараховані невірно і перераховують усім у бік зменшення», - йдеться у повідомленні.

Представники ініціативної групи підкреслюють, що в такій ситуації, коли центральні органи влади ввели їх в оману і «віддали на поталу місцевим злодіям при законі», у них не залишається іншого способу боротьби як вдатися до масових акцій громадянської непокори, блокування автотранспортних шляхів сполучення, звертатися до представників міжнародних правозахисних організацій, шукати підтримки у вітчизняних та зарубіжних ЗМІ.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.