Цензура як вона є. Спостереження останніх днів...

15 березня 2011, 05:57
Власник сторінки
Політичний консультант, віце-президент Української PR Ліги
0
2188

Найгидотніше виглядає так звана телевізійна аналітика. Зате "Газета по-киевски" готує страйк

Цікаво, як почуваються ведучі "Фактів тижня" та "Подробиць тижня", коли, подаючи матеріали про роковини уряду Януковича-Азарова, оперують лише однією точкою зору? 

Це ж так елементарно для розуміння: має пролунати думка опозиції. Не хочете Тимошенко, то хоча б Наливайченка спитайте, за нього точно вже не влетить.

Щоб не псувати свята ані Януковичу, ані Азарову, інформаційний супровід їхніх роковин було організовано так, аби на жодне ток-шоу не потрапила Тимошенко. Кисельов, Шустер та Куликов виявили тут повну одностайність. У "Великій політиці" і на "Свободі слова" Тимошенко цього року не була ще жодного разу. До Шустера вдалося пробитися наприкінці січня, а тепер там натякають, ніби не можна ж одну й ту саму гостю запрошувати надто часто, і дарма, що Богословська за цей час в програмі побувала тричі, а регіонал Олійник - чотири рази.

Вчора неначе за помахом чарівної палички жоден з основних телеканалів не показав заяви Тимошенко, поданої до ГПУ на Азарова з приводу фальсифікації останнім показників інфляції. Рівно як і було приховано ініціативу про індексацію зарплат і пенсій на рівень реальної, а не прикрашеної Держкомстатом інфляції.

Можна було би припустити, що телевізійники віднесли цю пропозицію до розряду популістських, але ж, якщо не зраджує пам'ять, до проекту регіоналів про соцстандарти свого часу медіа підходили з іншими стандартами.  

Вже після того, як я написав цей блог, стало відомо про тиск влади та власників на "Газету по-киевски".

Трудовий колектив "Газеты по-киевски" заявляє про тиск на редакцію і про намір ліквідувати видання. Про це йдеться у відкритому листі колективу.

"На редакційних "летучках" від нас стали прямо вимагати "не нариватися", не виходити за рамки інформаційного жанру, уникати критичних коментарів", - додали журналісти.

І у нас є всі підстави вважати, що нинішній безпрецедентний тиск пов'язаний з появою останнім часом низки таких чесних публікацій. У цілому складається враження, що комусь хочеться задушити "Газету по-киевски", яка відома як джерело об'єктивної і, ймовірно, не завжди упередженої інформації", - йдеться в листі.

http://www.pravda.com.ua/news/2011/03/15/6015109/

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.