Врятуй, нас, Боже, від таких друзів. А з ворогами і самі впораємося

03 квітня 2011, 17:01
Власник сторінки
Політичний консультант, віце-президент Української PR Ліги
0
5469

Проти зближення України з ЄС Росія боротиметься так само оскаженіло, як і проти вступу до НАТО

Багато хто  в українському політикумі і досі вірив в байку про те, ніби Росія протидіяла лише вступу України до НАТО, але доволі споійно поставиться до євроінтеграції.  Хтось свідомо навіть цей міф поширював.

І от коли більш-менш реальною стала перспектива підписання угод про політичну асоціацію, вільну торгівлю та безвізовий режим з ЄС,  московські вовки поскидали свої овечі шкури.

Із півночі  знову залунали погрози, такі самі, як і напередодні Бухарестського саміту в квітн 2008 року, коли  відчувалася хай і доволі примарна, але перспектива надання Україні плану дій щодо членства.

Росіяни довгий час удавали, ніби їхня ворожість до України локалізована лише питанням євроатлантичної інтеграції. Показну байдужість до стратегічних планів Києва приєднатися до ЄС вони демонстрували ледве чи не до останніх тижнів, поки не стало очевидним, що Україна таки може зробити кілька доволі великих кроків до єдиного європейського простору. 

Нерви в удаввів здали. Куди подівся їхній олімпійський спокій! Спочтаку Путін передав до Києва чорну мітку через свого зама Шувалова. Потім сам із Москви покидав в наші бік громи та блискавки. А всередині квітня він власною персоною летить сюди, щоб персонально полякати Януковича та Азарова всіма карами небесними, які у разі підписання угоди про зону вільної торнгівлі з ЄС впадуть на голови українців із рук братів-росіян.

Очевидно, що вступу України до Євросоюзу Москва протидіятиме не з меншим остервенінням, ніж приєднанню до НАТО.

От такі у нас друзі в Кремлі, що й ворогів не потрібно.   

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.