Журналісти відповіли Герман тією ж монетою

12 квітня 2011, 11:45
Власник сторінки
громадянин
0
74445

Державна податкова адміністрація України має невідкладно перевірити факти можливого ухилення від сплати податку на дохід у 2010 р. народними депутатами України та держслужбовцями 1-3 категорій.

У випадку виявлення порушень – ініціювати їх притягнення до кримінальної відповідальності.

 

Про це заявив медіа-координатор громадянського руху Спільна Справа Ігор Пилипчук, який від імені групи журналістів звернувся з відповідним листом до ДПАУ.

За його словами, причиною звернення стала ініціатива екс-заступниці голови Адміністрації Президента Ганни Герман щодо необхідності введення декларації на видатки для журналістів, яку вона озвучила в ефірі одного з загальнонаціональних телеканалів.

«Такі наміри ми розцінюємо виключно як черговий крок у наступі на свободу слова. На тлі неприхованих утисків преси та масових звільнень журналістів подібні заяви звучать більш ніж цинічно і не можуть залишатись без реагування. Тому ми вимагаємо від ДПАУ негайно перевірити усіх високопосадовців на предмет дотримання ними податкового законодавства, зокрема, в частині щодо сплати податку на дохід, оскільки є десятки фактів, які вказують на високу ймовірність ухилення держслужбовців від сплати такого податку за минулий рік», - повідомив журналіст.

Він зазначив, що у своєму зверненні до ДПАУ виклав низку таких фактів, які потребують першочергової перевірки.

«Так, пані Герман тривалий час володіє годинником вартістю не менше 50 тис. доларів США, який, за її власним публічним зізнанням, їй подарували віце-прем’єр Колесніков та губернатор Харківщини Добкін. Відповідно до чинного податкового законодавства, з такого подарунка, зробленого особами-резидентами, має стягуватись податок у розмірі 5% від його вартості. Ми маємо сумніви, що Ганна Герман сплатила належні в даному випадку 2,5 тис. доларів. Нас цікавить доля ще 1,5 тис. доларів, які мав сплатити нардеп-комуніст Бабурін, котрий також володіє годинником, який є предметом розкоші і коштує 10 тис. доларів. Бабурін офіційно заявив, що отримав його в подарунок від китайських комуністів. Такий подарунок, зроблений нерезидентами, оподатковується за ставкою 15%. Є низка інших фактів, де фігурують суми в десятки і сотні разів значніші, коли чиновники, які відповідно до їхніх декларацій живуть на одну зарплатню, обзавелися елітною нерухомістю, автомобілями тощо. Ухилення від сплати податку з таких доходів має невідворотно тягти за собою кримінальну відповідальність», - підкреслив І.Пилипчук.

Він також зазначив, що податкові органи мають провести відповідну перевірку у десятиденний термін та зробити офіційне повідомлення про її результати.

 

Читайте також:

 

Янукович закликав підтримати День Гніву?

http://blogs.korrespondent.net/celebrities/blog/acba/a35649

 

Стародавні Афіни, Рада п'ятисот, або Чи є альтернатива Януковичу?

http://blogs.korrespondent.net/celebrities/blog/acba/a35614

  

День Гніву призначено на 14 травня http://blogs.korrespondent.net/celebrities/blog/acba/a35423

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.