У влади - панічний страх перед Майданом

22 квітня 2011, 16:52
Власник сторінки
Політичний консультант, віце-президент Української PR Ліги
0
1503

Другий тиждень поспіль з ефіру у Савіка злітає тема протестних настроїв

В п'ятницю після обіду з програми Савіка Шустера на Першому національному злетіла тема протестних настроїв в Україні. Гостям, яких запрошували на цю дискусію, повідомили, що у них вільний вечір, і вони можуть готуватися до свята.

Цікаво, що така сама фігня відбулася і минулого тижня, і я про це писав на "Українській правді":  "Чорти бояться ладану, вурдалаки – осиковї гілляки, а регіонали – Майдану"...  http://blogs.pravda.com.ua/authors/medvedev/4da88961acf43/)

Тим не менше, Савік, попри заміну теми, поставив на голосування телевізійної аудиторії питання про готовність до протестних акцій, і 96% "смснули" про готовність йти на Майдан.  

Народ готовий "рвать и метать". Минулого тижня львівська агенція "Рейтинг" поширила результати загальнонаціонального опитування.

40% опитаних громадян готові особисто відстоювати свої права та інтереси шляхом участі в акціях протесту, 52% – не готові, ще 8% – не змогли відповісти на питання.

Найвища готовність до протестів на Заході (51%), Півночі (45%) та Центрі (43%) України. Значна частина людей готові вийти на акції протесту також і на Сході (36%), Донбасі (33%) та Півдні (29%).

Половина опитаних з тих, які готові особисто відстоювати свої права та інтереси шляхом участі в акціях протесту, братимуть участь у них, навіть у випадку, якщо влада заборонить протести через суд.
Якщо найближчим часом у Києві знову збереться Майдан 36% опитаних громадян України підтримають його. Найбільше новий Майдан готові підтримати мешканці Заходу, Півночі та Центру. Крім того, новий Майдан може підтримати майже кожен п'ятий! мешканець Півдня та Донбасу. Серед виборців найбільше підтримують організацію нового Майдану виборців Свободи та Батьківщини.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.