Пряма демократія, або Жодних амністій рецидивістам

27 квітня 2011, 07:27
Власник сторінки
громадянин
0
3288

«Ми стали жити краще!» - сказав Уряд. «Ми за вас раді!» - відповів Народ.

На запитання, чи здатна ця влада змінитись на краще, навряд чи хтось відповість сьогодні ствердно. Абсолютна більшість громадян усвідомлюють, що з кожним днем ситуація в країні стає все гіршою, а шансів на її виправлення стає все менше.

Примарним маяком виглядає 2012 рік з його сумнівними парламентськими виборами.

Що завадить сфальсифікувати їх, як були сфальсифіковані місцеві вибори, коли навіть на Волині  були обрані депутати-регіонали?

Що завадить перенести їх, як вже були перенесені парламентські вибори цього року?

І саме головне, що завадить спотворити результати голосування, підкупом та залякуванням примушуючи депутатів змінювати свої фракції, як власне й була сформована нинішня провладна коаліція?

В існуючій системі – ніщо і ніхто. Єдиною противагою політичній корупції, показовому нехтуванню Конституцією та систематичному невиконанню передвиборчих обіцянок є посилення прямої демократії.

Відповідальність влади перед народом -- політичний принцип, що означає, що особи, наділені владними повноваженнями, повинні відповідати за наслідки своїх дій. Відкликання влади – єдиний дієвий засіб політичної відповідальності.

Усвідомлення того, що «праздник жизни» може закінчитись не через п`ять років, а негайно після переходу першої «тушки», - є найкращим стимулюванням у можновладців почуття глибокої поваги до народу, єдиного носія державної влади та суверенітету. 

Для кращого закріплення самоцензури серед політиків політичну відповідальність рекомендується на ранніх стадіях інтенсивно доповнювати кримінальною.  

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.