Гордієвський В.І.: працював з незаконно отриманими дипломами, працюю - і буду працювати при будь-якій владі!!!

06 травня 2011, 09:08
Власник сторінки
Народний депутат України Голова підкомітету з питань міжнародного співробітництва у сфері боротьби з організованою злочинністю
0
2334

Депутатське звернення № 182/266 від 06.05.2011р.

ОСОБИСТО!
Президенту України
Януковичу В.Ф.
Прем’єр-міністру України
Азарову М.Я.
Генеральному прокурору України
Пшонці В.П.
Голові Державної служби
автомобільних доріг
України
Демішкану В.Ф.

ДЕПУТАТСЬКЕ ЗВЕРНЕННЯ
Про невжиття правоохоронними органами належних заходів щодо притягнення до відповідальності Гордієвського В.І., який використовував незаконно отримані дипломи про вищу освіту для призначення на керівні посади в державні установи
Шановний пане Президенте!
05.04.2011р. за № 182/260 мною було направлене депутатське звернення на адресу Прем’єр-міністра України Азарова М.Я. та голови Державної служби автомобільних доріг України Демішкана В.Ф. з приводу призначення Гордієвського В.І. на посаду начальника Служби автомобільних доріг в Одеській області та фактів неодноразового використання ним незаконно отриманого диплому про вищу освіту для призначення на керівні посади в державні установи.
Не зважаючи на заходи Президента України, спрямовані на посилення боротьби з корупцією, керівництво центральних органів державної влади не бажає помічати очевидні факти порушень закону з боку Гордієвського В.І., не вживає заходів реагування щодо нього, навпаки, створюючи умови для безкарного продовження в подальшому Гордієвським В.І. використання незаконно отриманого диплому про вищу освіту при призначенні на керівні посади в державні установи та підприємства.
До цього часу Генеральною прокуратурою України не внесено відповідні приписи щодо анулювання незаконно отриманих Гордієвським В.І. та Єгоровим Е.О. дипломів про вищу освіту МАУП серії КВ №35353235 (Гордієвський В.І.) та серії КВ №35353257 (Єгоров Е.О.) про здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня спеціаліста (термін навчання - 2 роки), в той час, як в ході слідства правоохоронними органами було встановлено, що Гордієвський В.І. та Єгоров Е.О. на час вступу не здобули освітньо-кваліфікаційний рівень бакалавра.
Так, стосовно дипломів спеціалістів Національного педагогічного університету ім. М.П. Драгоманова серія ЛБВС №104580 від 25.06.1996 року (Гордієвський В.І.) та серія ЛБВС №003458 від 25.06.1996 року (Єгоров Е.О.), поданих ними при вступі до Міжрегіональної Академії управління персоналом (Горлівський інститут МАУП), у листі в.о. прокурора Донецької області М.Мичко від 23.02.2011р. № 7/1-6089-09 чітко зазначається: «У ході слідства фактично не встановлено особу, якою підроблені дипломи, та місце підробки, проте достовірно встановлено, що Гордієвський В.І. та Єгоров Е.О. використали завідомо підроблені документи, які надали їм переважне право на отримання другої вищої освіти».
Відповідь начальника Головного управління Держкомзему у Київській області МВС України в м.Києві О.О.Крикуна також підтверджує факт нелегітимності дипломів про вищу освіту МАУП серії КВ №35353235 (Гордієвський В.І.) та серії КВ №35353257 (Єгоров Е.О.) з терміном навчання - 2 роки:
«Установлено, що Гордієвський В.І. та Єгоров Е.О. в Національному педагогічному університеті імені М.П. Драгоманова не навчались та дипломи про вищу освіту не отримували
. Під час перебування на посаді директора державного підприємства «Управління капітального будівництва» при Міністерстві України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Гордієвський В.І. підроблений диплом не використовував, у зв'язку з чим Шевченківським районним управлінням ГУМВС України в місті Києві на підставі п. 2 ст.6 КПК України в порушенні кримінальної справи відмовлено.
У зв'язку з тим, що прокуратурою Бориспільського району Київської області за фактом використання Гордієвським В.І. та Єгоровим Е.О. підроблених дипломів про вищу освіту порушено кримінальну справу та 22.03.2011 Прокуратурою міста Києва скасовано постанову Шевченківського районного управління ГУМВС України в місті Києві про відмову в порушенні кримінальної справи,
матеріали перевірки щодо отримання підроблених дипломів вказаними особами направлено до прокуратури Бориспільського району Київської області для організації дослідчої перевірки».
13.04.2011р. за № 04/2/1/4-14867-08 мною була отримана відповідь заступника Генерального прокурора України Блажівського Є.Б. наступного змісту:
«Установлено, що перевірка за фактом використання підробленого диплома про вищу освіту при призначенні у 2007 році Гордієвського В.І. на посаду голови Бориспільської районної державної адміністрації проводилася прокуратурою Київської області. За її результатами 25.09.2008 у порушенні кримінальної справи відмовлено за відсутністю у його діях складу злочину, передбаченого ст.358 КК України.
Генеральною прокуратурою України 02.03.2011 зазначену постанову скасовано, матеріали направлено прокурору Київської області для організації додаткової перевірки.
Слідчим відділом Бориспільського МВ ГУМВС України в Київській області 15 та 19 березня порушено кримінальні справи за фактами підроблення та використання завідомо підробленого документа за частинами 1, 3 ст.358 КК України, які об'єднані в одне провадження.
Досудове слідство у справі триває.
Матеріали перевірки за фактом використання Гордієвським В.І. та Єгоровим Е.О. підроблених документів, які надали їм переважне право на отримання другої вищої освіти, приєднано до зазначеної кримінальної справи.
Перевірку Ваших доводів про привласнення грошових коштів Гордієвським В.І. та Єгоровим Е.О. під час перебування на посадах у державних органах та з інших питань доручено організувати прокурору Київської області.
Хід цієї перевірки взято на контроль».
Відповідно до інформації, наданої ректором Міжрегіональної Академії управління персоналом, Гордієвський В.І. та Єгоров Е.О. навчались в Горлівському інституті МАУП в період з 2005 по 2007 роки, і за отриманою мною інформацією, до 2004 року Гордієвський В.І., взагалі, мав інше прізвище – Лазарєв, однак, Генеральна прокуратура України цей факт ніяк не коментує.
Зазначу, що внаслідок послідовних та усвідомлюваних протиправних дій Гордієвського В.І., направлених на привласнення, розтрату майна та заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем на займаних посадах, шляхом використання Гордієвським В.І. незаконно отриманого диплому про вищу освіту для призначення на керівні посади в державні установи, Державному бюджету завдано збитків на загальну суму понад 50 тис.грн.
Натомість, з відповіді голови Державної служби автомобільних доріг України Демішкана В.Ф. та першого заступника Міністра інфраструктури України К.Єфименка виходить, що неодноразове використання незаконно отриманого диплому про вищу освіту Гордієвським В.І. при призначенні на керівні посади в державні установи та підприємства (на сьогоднішній день - начальник Служби автомобільних доріг в Одеській області), Міністерство інфраструктури України цілком задовольняє:
«Гр. Годієвським В.І. були надані необхідні при призначенні на посаду документи, в т.ч. особовий листок з обліку кадрів та документи про вищу освіту - диплом спеціаліста Міжрегіональної Академії управління КВ №35353235 від 30.07.2008. Комісія Укравтодору, створена для розгляду Вашого звернення, 15.04.2011 перевірила оригінали документів про освіту гр. Гордієвського В.І. Зауважень не виявлено».
Складається враження, що громадянин без вищої освіти, який ще й до того ж порушує чинне законодавство – це, на думку Міністерства інфраструктури України, найкраще кадрове рішення для державних установ та підприємств України!
Якщо прокуратура та урядові органи так кволо реагують на повідомлення про правопорушення, то про яку «ефективність боротьби з корупцією» може йти мова? Правоохоронні органи проводять не в повному обсязі перевірки, по п’ять разів приймають-скасовують рішення про порушення кримінальних справ відносно Гордієвського В.І., не внесено до цього часу приписи щодо анулювання незаконно отриманих Гордієвським В.І. та Єгоровим Е.О. дипломів про вищу освіту МАУП серії КВ №35353235 (Гордієвський В.І.) та серії КВ №35353257 (Єгоров Е.О.), хоча вже всіма можливими перевірками встановлено цей факт…
Шановний Вікторе Федоровичу, така дискредитація державної влади в Україні неприпустима! Ви неодноразово у своїх виступах наголошували, що всі громадяни рівні перед законом, і мають відповідати за свою незаконну діяльність, які б посади вони не займали, але керівництво центральних органів виконавчої влади не надто переймаються «стосунками із законом» своїх підлеглих на місцях. До якого хаосу така кадрова політика може призвести, народ вже переконався на прикладі попередньої влади.
Враховуючи викладене, керуючись ст.ст. 16, 17, 19 Закону України «Про статус народного депутата України», прошу Вас:
1. Доручити Генеральному прокурору України Пшонці В.П. на підставі результатів проведених перевірок внести приписи щодо анулювання незаконно отриманих дипломів про вищу освіту МАУП серії КВ №35353235 (Гордієвський В.І.) та серії КВ №35353257 (Єгоров Е.О.), вжити заходів щодо відшкодування нанесених державі збитків.
2. Зобов’язати голову Державної служби автомобільних доріг України Демішкана В.Ф. розглянути питання щодо звільнення Гордієвського В.І. із займаної посади.
Хід розгляду депутатського звернення прошу Вас взяти на особистий контроль і повідомити мене про результати його розгляду.
Додаток: на 8 арк.
З повагою,
Народний депутат України                                                           
Г.О.Омельченко



 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.