Проти Януковича вимагають порушити кримінальну справу

23 травня 2011, 11:16
Власник сторінки
громадянин
0
2677

Громадянський рух Спільна Справа звернувся до ГПУ з вимогою порушити кримінальну справу проти громадянина України В. Януковича за ст. 353 Кримінального кодексу України (самовільне привласнення владних повноважень або звання службової особи).

Свою позицію представники громадянського руху аргументують тим, що після скасування Конституції 2004 року Віктор Янукович самовільно привласнив собі повноваження за Конституцією 1996 року, які є значно більшими, ніж ті, які делегувались В. Януковичу на виборах 2010 року.

В своїй заяві Спільна Справа наголошує також на тому, що єдиним механізмом отримання державної влади в демократичній державі є вибори, оскільки відповідно до ст. 5 Конституції України єдиним джерелом державної влади є народ України.

Відповідно до ст. 353 Кримінального кодексу України такі дії поєднані з вчиненням суспільно-небезпечних діянь караються штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів до-ходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Суспільне небезпечні діяння -- це різні правопорушення, вчинені особою у зв'язку з присвоєнням нею владних повноважень або звання службової особи.

Якщо вчинені суспільне небезпечні дії передбачені як самостійні склади злочинів (крадіжка, шахрайство), відповідальність настає за правилами про їх сукупність. Це можуть бути і адміністративні делікти (напри-клад, особа видає себе за регулювальника дорожнього руху і створює небезпечну
дорожньо-транспортну ситуацію).

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.