Прокуратура запуталась в показаниях относительно закрытия школ в Донецке (ДОКУМЕНТЫ)

26 травня 2011, 12:53
Власник сторінки
Політик
0
1856

Дві протилежні за змістом відповіді надійшли на запити стосовно закриття школи №111 в Донецьку від Генеральної прокуратури та прокуратури Донецька.

У відповіді на запит лідера політичної партії «Фронт Змін» Арсенія Яценюка заступник генерального прокурора України Віктор Занфіров повідомив, що рішення про закриття цієї школи опротестовано прокуратурою Донецька як таке, що не відповідає законам України «Про освіту» та «Про загальну середню освіту». В той же час у відповіді на запит ініціативної групи батьків, які протестують проти закриття школи, заступник прокурора Донецької області – прокурор Донецька Олександр Ольмезов повідомив, що рішення закрити 111-ту школу не суперечить вимогам чинного законодавства України.

Відповідь Генеральної прокуратури датована 4 травня 2011 року. В ній зазначається, що саме цього дня прокуратура Донецька опротестувала рішення міської ради про закриття школи №111. Але за два дні по тому, 6 травня 2011 року, прокурор Донецька повідомив батькам, що рішення про закриття школи законне, а також детально обґрунтував його відповідність законам і Конституції України.

Представники «Фронту Змін» звернулися до Донецької прокуратури з проханням надати рішення про опротестування закриття школи. Проте в цьому відомстві із здивуванням дізналися про таке «своє» рішення.

«Пояснень цьому протиріччю може бути кілька – і всі вони не на користь прокуратури. Або Генеральна прокуратура намагається ввести в оману суспільство, роблячи вигляд, що наглядає за дотриманням законодавства, тоді як «брудну справу» за неї роблять місцеві прокуратури. Або ще гірше – Генпрокуратура не контролює своїх підлеглих на місцях», - зазначили у «Фронті Змін».

«Фронт Змін» вимагатиме роз’яснення ситуації від Генеральної прокуратури. Партія також продовжуватиме боротися за скасування рішень про закриття 111-ої донецької школи та кількох інших шкіл в Донецькій області, адже вважає їх незаконними, таким, що порушують права дітей на якісну та доступну освіту.

Нагадаємо, «Фронт Змін» опротестував у Окружному адміністративному суді Києва рішення Донецької міськради від 15 квітня про закриття шкіл №№ 111 і 121. Партія також вимагає визнати протиправною бездіяльність Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, яке не вжило заходів для усунення порушень Донецькою міськрадою права громадян на освіту. 24 травня відбулося перше попереднє засідання суду. Наступне засідання призначене на 3 червня. «Фронт Змін» вимагає залучення до судового процесу Генпрокуратури та батьків учнів шкіл, які закриваються.

Крім того, Арсеній Яценюк направив запити до Генпрокуратури з приводу закриття в Макіївці шкіл № 3, 27 та 100, пониження статусу школи № 2 Донецька з поглибленим вивченням англійської мови, а також обласного спеціалізованого будинку дитини м. Артемівська, Макіївського навчально-реабілітаційного центру «Веселка» та дитячого будинку змішаного типу для дітей дошкільного та шкільного віку «Надія» у Горлівці.

Відповіді №07/3-22173-11 від 04.05.2011р. - Заступник Генерального прокурора України В.Занфіров (завантажити pdf)

Відповідь №02-313-4 від 06.05.2011р. - Заступник прокурора Донецької області – прокурор Донецька Олександр Ольмезов (завантажити pdf)

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.