Інтернет-конференція. Відповіді на запитання.

04 червня 2011, 12:24
Власник сторінки
Політик
0
963

2 червня 2011 року був перший досвід мого спілкування з інтернет-аудиторією у форматі інтернет-конференції. Встиг відповісти на понад 30 запитань. Починаючи з квот на експорт і закінчуючи тим, звідкіля ростуть ноги моєї кар’єри.

 І чи керував мій батько тюрмою. Поміж цим говорили про неминучість відставки уряду, банківську кризу, енергозбереження, корупцію, про «Хлібінвестбуд», чи продаються місця у списку Фронту та багато іншого. Вдячний усім описувачам за інтерес проявлений до конференції.  

 З огляду на те, що розмова була різнопланова, а питання здебільшого змістовними та цікавими, вирішив опублікувати у цьому блозі відповіді на деякі питання. 

Впереди очередная "битва за урожай". Может ли повториться ситуация прошлого года? В частности ситуация с зерном, которую мы ещё помним. Квотами на зерно запугали всё взрослое население страны. А куда дели то, что осталось лежать мертвым грузом "в закромах"? Лучше сгноить своё, а купить за валюту чужое? Где логика?!
Что ждет те хозяйства, которые решились выращивать зерно в этом году?
Владимир

А.П. Доброго дня всім. Насамперед хочу всіх поздоровити з світлим святом Вознесіння Господня, подякувати Лізі за можливість поспілкуватися з користувачами, Інтернет-аудиторією. Також хочу подякувати всім, хто зацікавився онлайн-конференцією та надіслав свої запитання, побажання, власні емоції. Намагатимусь відповісти на максимальну кількість запитань, рухатимуся з самого початку до того моменту, поки редактор не скаже "досить". Тож почнемо.
Квотування експорту і розподіл квот між трейдерами - прямий шлях до корупції. Такий підхід сприяв монополізації зернового експорту, призвів до колосальних втрат виробників та "невладних" трейдерів, а також призвів до втрати позицій країни на зернових ринках, підірвав довіру до нас, і, як наслідок, вплинув на ціну українського зерна в бік зменшення. Зрозуміло, що все це робилося в приватних інтересах можновладців. З цієї точки зору мито - більш демократичний і прозорий механізм. У той же час дуже важливо "не переборщити" - бо розміром мита, раптово запровадженого, можна убити сільське господарство, підірвати його інвестиційну привабливість на довгі роки.

Ваш политический прогноз на шесть месяцев.
Какие изменения нас ждут в законодательстве (будет ли принят Трудовой кодекс, реализована пенсионная реформа)? Расскажите, как Вы сможете прийти к власти? Ведь еще со времен И.В.Сталина известно, что неважно как голосуют, важно, кто считает. Мне известно, как действующая власть применяла свой административный ресурс на избирательных участках (штабы партии регионов собирают председателей участков и говорят, сколько % явки должно быть и как проголосовать, а потом все сходится). Что Вы реально будете делать? Сможет ли наш народ устроить революцию?
Слава К

А.П. Добрий день, Слава К. Почну з кінця. Революція – це гірше, що може статися з країною. Але як свідчить історія революція неминуча, якщо влада не здатна до еволюції та втрачає відчуття реальності. Сьогодні, не має підстав говорити про те, що в Україні стоїть на межі революції тому давайте попрацюємо і спробуємо рухатись еволюційним шляхом.
Вибори по-українськи дійсно мають свої особливості і в деяких областях нагадували відкриту війну, аніж демократичний процес. Нічого повоюємо , разом з вами ще й неодмінно переможемо. :)
Якщо ви ще чекаєте на якісь реформи у виконанні цього уряду, то ви оптиміст, напевно щось таке знаєте що ми пропустили.

Яценюк все еще рассчитывает стать Премьер-министром? Переговоры ведутся?
Zensor

А.П. Шановний Zensor, Яценюк розраховує змінити країну, і це головне. Немає завдання його працевлаштування, працевлаштуватися прем’єр-міністром Арсеній Яценюк міг ще на початку 2010 року. Щодо призначення його прем’єр-міністром, запевняю – переговори не ведуться, "Фронт змін" - опозиційна партія, і змінювати наразі свою політичну позицію підстав не вбачаємо.

Роберт Бровді-гендиректор Хлібінвестбуд, той що завозив гречку з Китаю, одночасно є головою Фронту Змін в Закарпатській області, то яка ж Ви після цього опозиція? Ви хочете аналізувати вище вказані теми, чистої води фаррисейство-не дуріть людей, хоча Ви все рівно не відповісте на моє питання.
авторитет
А.П.
Доброго дня, шановний авторитет. Ви поставили, напевно, одне із найскладніших запитань на цій конференції. Складне воно не тому, що я не знаю на нього відповіді, відповідь я знаю. Мені складно погодитися і усвідомити те, що людина, з якою ми пройшли неймовірно складну президентську кампанію в Закарпатській області, людина, яка була нашим політичним соратником увесь час становлення "Фронту змін", людина, на яку партія покладала надії, обрала для себе інший шлях. Шлях, несумісний з позицією партії та нашим баченням розвитку країни. Судячи з тональності вашого запитання, роблю висновок, що вас марно переконувати в тому, що перехід Роберта до іншого табору є його особистим рішенням, жодним чином не узгодженим з партією. Скажу лише – ви помиляєтесь. Роберт зробив свій вибір сам, а партія зробила свій. Роберта Бровді було негайно усунуто з посади керівника Закарпатської партійної організації та нещодавно рішенням політради виключено з партії. Сподіваюся, я відповів на ваше запитання.

ПРАВДА ЛИ ЧТО ВАШ ОТЕЦ РУКОВОДИЛ ВСЕМИ ТЮРЬМАМИ ЧЕРНОВЕЦКОЙ ОБЛАСТИ? ИЗВЕСТНО ЧТО ЭТО ОЧЕНЬ КОРРУМПИРОВАНАЯ СФЕРА. ОТТУДА РОСТУТ НОГИ ВАШЕЙ КАРЬЕРЫ?
ЗОЯ
А.П.
Доброго дня. Ні, ви помиляєтесь, мій батько не керував тюрмами в Чернівецькій області. Свого часу, на початку 80-х, він займав посаду в правоохоронній системі. Ноги моєї кар’єри ростуть з середньої школи N24 міста Чернівці, юридичного факультету Чернівецького державного університету та мозку, за який я дякую моїм батькам.

Скажите, пожалуйста, правда ли то, что тарифы на газ для населения повысятся в разы? Что думаете Вы, Андрей Григорьевич по поводу новых "драконовских" тарифов? На что рассчитывают те, кому пришла в голову такая преступная мысль? Что они хотят: загнать население страны в долги? хотят, чтобы оставшись нищими, мы превратились в дешевую рабочую силу, которая будет пахать на их производствах за гроши? Где же просвет для нас, простых жителей страны?!
Зинаида - г.Угледар (Дон. обл.)
А.П.
Справді існує проблема безрозмірності апетитів верхівки. Нічого не роблячи для енергозбереження, представники влади звикають до своїх апетитів. І хочуть ще.
Водночас, крім безрозмірних апетитів за страшилками, які тиражують провладні ЗМІ, може стояти й інша мотивація. Цікаво, звідки висмоктана ця дивна арифметика: ціна російського газу за чинними договорами за рік справді зросте на третину, тоді як повідомляється, що газ для споживачів чомусь зросте одразу втричі? Чому не вдесятеро? Ймовірно, ця інформація покликана залякати населення України і легітимізувати чергову газову капітуляцію України. Швидше за все, влада намагатиметься з "Нафтогазу" унікальну за потужністю ГТС у Європі і найбільші у світі українські газосховища, та "прозоро" штовхнути їх "наліво" Москві. А щоб народ не дуже кричав, його залякують цінами на газ.

Какие достижения в политике или экономике "Фронт змин" может записать себе в актив? Что сделано реального? Кроме популизма, количества выступлений и т.д.? Я не скептик, просто не вижу хотя бы малых дел или побед.
Юрий 
А.П.
Шановний Юрію, доброго дня. Треба чітко розуміти, що з моменту свого заснування і до цієї самої хвилини "Фронт змін" був і перебуває в опозиції. Пане Юрію, опозиція рішень не ухвалює, якщо опозиція ухвалює рішення, то це влада (подивіться на комуністів). Але це жодним чином не означає, що "Фронт змін" не готовий до реальних дій. Дуже шкода, що ви не вказали регіон, де мешкаєте. Я би неодмінно підготувався і навів би тут звіт щодо роботи наших депутатів у місцевій раді. Сьогодні "Фронт змін" представлений майже трьома тисячами депутатів у місцевих радах, і питати, Юрію, потрібно з них. Чим конкретно займаються ради, маленькі перемоги, про які ви говорите, можна побачити на сайті "Фронту змін". З останнього – майже в 100 місцевих радах депутатами "Фронту змін" було ініційовано і в половині з них проведено рішення про заборону застосування спрощеного порядку стягнення заборгованості за комунальні платежі фізичних осіб. Так само варто пригадати боротьбу, яку веде "Фронт змін" проти закриття шкіл у Макіївці, і поки нам це вдається. До очевидних перемог можу віднести нещодавнє ухвалення Верховною Радою рішення, яким підтверджено курс на євро інтеграцію та закрито тему про вступ України до Митного союзу. Проект постанови було внесено Арсенієм Яценюком, який, власне, і ініціював це питання до розгляду в ВР. Так само за ініціативи Арсенія Яценюка та Миколи Мартиненка було створено тимчасову слідчу комісію парламенту з розслідування питань діяльності компанії "Лівелле". Для довідки: протягом року Арсенієм Яценюком подано до парламенту понад 80 законопроектів, серед яких альтернативний проект Податкового кодексу, антикорупційний пакет, питання свободи слова...

Повний текст інтернет-конференції дивіться тут.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.