Спільна Справа і Тимошенко - секрети співпраці

30 червня 2011, 07:17
Власник сторінки
громадянин
0
3520

Вся правда про нашу співпрацю з Батьківщиною...

Враховуючи той тролячий вереск, який інтенсифікувався останнім часом, мусимо ще раз розтавити крапки на "І" та кружечки над "Я".

Абсолютно відповідально заявляю, ні громадянський рух "Спільна Справа", ні я особисто не отримували жодної копійки від БЮТу.

Так БЮТ дійсно допомагав Податковому Майдану. Проте допомога БЮТу, яка була матеріально-технічною(намети, електрогенератори, піддони), а не фінансовою, закінчилась після розгону наметового табору.

Спільна Справа існує виключно на добровільні пожертви наших активістів та симпатиків(яку можна зробити тут:http://www.spilnasprava.com/wp/?page_id=69). Ресурсів катастрофічно не вистачає. Єдине, що дозволяє, нехай і повільно, але рухатись вперед - те, що в Спільній Справі працюють лише волонтери.

Єдині політики, які надавали Спільній Справі матеріальну допомогу - народні депутати Андрій Парубій(Наша Україна) та Микола Катеринчук(Європейська партія). Це були невеликі суми, які були використані на друк листівок.

Наш протест проти кримінального переслідування Тимошенко обумовлений не бажанням потрапити в список(від подібних пропозицій Спільна Справа неодноразово публічно відмовлялась), а усвідомленням кількох дуже важливих для України речей:

1. Суд на Тимошенко грунтується на абсурдних обвинуваченнях і є не боротьбою з корупцією,  а вибірковим переслідуванням політичного опонента. Мета цього переслідування - суттєве ослаблення опозиції. А отже і громадян, які зацікавлені в наявності опозиції і в її силі.

2. Ніякого умовного покарання не буде. Воно не передбачене Кримінально-процесуальним кодексом та непотрібне замовникам. Режим поставив завдання унеможливити не лише участь в виборах, але й комунікацію з громадянами, яку не зупинить умовне покарання. Доказом цього є відмова відпускати Тимошенко в регіональні поїздки по Україні. В той же час Кучма, якого звинувачують в наказі убивства Гонгадзе, отримує дозволи на всі свої міжнародні подорожі.

3. Після засудження Тимошенко до 7-12 років позбавлення волі(а саме таке рішеня буде прийнято найближчим часом) влада вже не зупиниться ні перед чим. Якщо вони посадять Тимошенко, не дивлячись на протести країн Європейського Союзу та США, уявіть,що вони будуть робити з іншими незгодними, котрі немають такої підтримки ні в Україні, ні за її межами.

4. Засудження Тимошенко зцементує режим Януковича на багато років. Відсутність єдиного опозиційного кандидата(нагадую, що інші опозиційні лідери мають підтримку на рівні 5% і навряд чи зможуть між собою домовитись) дозволить йому виграти навіть при тотальному незадоволенні громадян.  Яскравим прикладом такої технології були перевибори мера Києва. Тоді Черновецького обрало меньше 7% киян. Інші протестні голоси були рівномірно розподілені між цілим полком опозиційних кандидатів: Турчинов, Тягнибок, Кличко, Катеринчук, Пилипишин і тд. Відсутність серед них визначеного лідера призвела до того, що люди не могли визначитись за кого голосувати, щоб усунути Космоса.

5. В умовах тоталітаризму, який буде встановлений в найближчі місяці, в Україні не буде можливості піднятись новому політичному лідеру з таким рівнем підтримки. Натомість будуть створені всі умови для діяльності псевдоопозиції.

6. Ми виступали і виступаємо за створення єдиного опозиційного фронту. Ми підтримуємо всі акції проти політичних переслідувань, навіть тоді, коли переслідувані нам відверто не симпатичні, з ідеологічних чи особистих міркувань. Це наша правозахисна та солідаристська позиція. 

7. Учасники антигітлерівської коаліції теж не надто любили один одного. Проте це не завадило їм діяти спільно.

Ворог нашого ворога - наш друг.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.