Політв'язень Сергій Костаков: свобода в обмін на шпигунство

21 липня 2011, 14:39
Власник сторінки
громадянин
0
2828

Сьогодні відбулась прес-конференція Сергія Костакова, який сім місяців провів в СІЗО за участь в Податковому Майдані...

Він міг уникнути цього. З самого початку співробітники міліції пропонували йому вибір: СІЗО або явка з повинною, в якій він мав дати брехливі свідчення проти інших учасників Майдану. 

Він вибрав СІЗО. Сказав, що я не можу зраджувати людей, які стояли зі мною поруч.

Чисельні звернення правозахисників, журналістів, спроби взяти його на поруки народних депутатів нічого не давали. В квітні до нього прийшли двоє, які в обмін на негайне звільнення запропонували стати сексотом, шпигувати за "Спільною Справою". Він знову відмовився.

Ми не були знайомі з Сергієм до його виходу. Він був просто одним з багатьох громадян, які вийшли тоді на вулиці для того, щоб зупинити той кошмар, в якому ми сьогодні живемо. 

Таким самим як ми. З таким самим розумінням справедливості та необхідності боротьби за неї.

На запитання, чи дадуть йому термін, він відповів: "Так, бо інакше постраждає імідж Януковича. Ми ж на Майдані виступали саме проти нього".

Ми дуже вдячні тобі, Сергію, за твою громадянську мужність. Сподіваюсь, що кожен з нас, буде поводити себе не менш гідно.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.