Якщо Ви ще не визначились, куди Вам 28-го, до Кірілла, чи до Філарета

25 липня 2011, 09:50
Власник сторінки
Політичний консультант, віце-президент Української PR Ліги
0
1482

приходьте на наш Хресний Хід. Щоб не боятися Русского мира, слід будувати Український світ

Вже кілька років існує традиція проводити 28 липня, в День хрещення України, Хресний хід від кафедрального собору УПЦ Київського Патріархату до пам’ятника Володимиру Хрестителю на Володимирській гірці. Позаминулого та минулого року збиралося близько 15 тисяч осіб. Незважаючи на свій понад 80-річний вік, разом з вірними кількакілометровий шлях долає Патріарх Філарет.

Ці щорічні Хресні ходи вже стали не лише церковною подією в житті УПЦ КП, які  демонструють вплив Київського Патріархату і вражають навіть його супротивників.  Це – справжні українські маніфестації, тому що ініціює їх справжня Українська Православна Церква (Київського Патріархату). 

Значення Хресного Ходу виходить за межі церковної події. Врешті-решт не ми додали певної політизації святу Хрещення України-Руси. Так повелося, що саме в ці дні до Києва традиційно приїздить Патріарх Московський Кірілл. І воно ще б нічого, якби з пастирськими візитом, а не з політичною місією. Так буде й цього разу: уже оприлюднено його послання з традиційною агітацією за Єдину Русь. Та про що вже там і говорити, коли навіть у Великодньому Посланні Кірілл не міг утриматися від пропаганди «Руського мира»!  Все таки б Його Святість Кірілл мав би визначитися, кому він служить – Господу чи Російській імперії.

Кілька місяців тому новообраний Предстоятель Української Греко-Католицької Церкви Святослав у відповідь на питання, як нам реагувати на «Русский мир», сказав: «Будувати Український світ».

Посильний вклад в розбудову Українського світу  - прийти 28 липня на Хресний Хід УПЦ КП, аби в Кірілла не казали, ніби український народ не підтримує Київського Патріархату, а Патріарх Філарет – не має пастви.

Цей Хресний хід, однак, не скерований проти УПЦ МП. Київський Патріархат до УПЦ МП ставиться як до братньої Церкви, яка тимчасово знаходиться у підпорядкуванні Москві. Нещодавнє послання Патріарха Філарета Помісному Собору УПЦ Московського Патріархату, традиційно зігнороване, було просякнуте християнською любов’ю. З таким самим почуттям до УПЦ МП вірні УПЦ КП, і просто симпатики «Українського світу», о 10-00 у четвер 28 липня помоляться у Володимирському соборі, а з 12-00 пройдуть Хресним ходом до памятника Хрестителю, де відбудеться ще один молебень.

Небайдужих прошу максимально поширити цю інформацію.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.