Кірєєв порушить кримінальну справу проти Януковича?

01 серпня 2011, 12:37
Власник сторінки
громадянин
0
14384

Відповідно до ст. 4 Кримінально-процесуального кодексу України порушення такої кримінальної справи - це не право, а обов'язок судді. ...



Громадянський рух "Спільна Справа" звернувся до судді Печерського суду Родіона Кірєєва з вимогою порушити кримінальну справу за ст. 211 Кримінального кодексу України(Видання нормативно-правових актів або розпорядчих актів, які змінюють доходи і видатки бюджету всупереч встановленому законом порядку) проти Президента Віктора Януковича за нанесення збитків державі у особливо великому розмірі, шляхом підписання ним Закону України No. 8351. Про це заявив на брифінгу в Києві координатор руху Олександр Данилюк.

Цим нормативним актом, всупереч встановленому законодавством порядку, були списані борги підприємств паливно-енергетичного комплексу(абсолютна більшість яких контролюється олігархами з Партії регіонів) перед державним бюджетом на суму понад 24 млрд гривень. В той же час борги громадян перед підприємствами ПЕК списані не були.

"Родіон Кірєєв намагається видати себе за грозу високопосадовців.
Нехай спробує це довести, порушивши кримінальну справу проти діючого Президента. Як це в свій час зробив суддя Василенко, порушивши кримінальну справу проти Президента Кучми. Відповідно до ст. 4 Кримінально-процесуального кодексу України порушення такої
кримінальної справи - це не право, а обов'язок судді", - підсумував Олександр Данилюк. 

Прес-служба Громадянського руху "Спільна Справа"
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.