Нинішня влада умудрилася підірвати довіру навіть до Збройних Сил та ЗМІ

19 серпня 2011, 14:23
Власник сторінки
Політик
0
2288

Як свідчать результати дослідження соціологічної компанії TNS, в Україні за останній рік рівень довіри до владних інституцій значно знизився і є вже традиційно негативним.

 Так, за період з серпня 2010 року по липень 2011 року, максимально знизилася довіра до президента України (з -0,16 до -0,83), уряду України (з -0,46 до -1,03), Верховної Ради України (з -0,69 до -1,11), Служби безпеки України (з -0,29 до -0,66).
Позитивний індекс (+2,0) означає 100% довіру населення, а негативний індекс (-2,0) - 100% недовіру населення.
Нинішня влада умудрилася підірвати довіру навіть до Збройних Сил (з -0,06 до -0,39), які останні роки незмінно залишалися одним з лідерів народної довіри. Що й не дивно, на тлі виділення коштів на літаки та вертольоти для влади, разом з майданчиками, і не надходження до військ жодного (!) літального апарату за всі 20 років незалежності. Від кого літати збираємося?
Показово, що за цими ж даними найнижчі індекси довіри спостерігаються до суду в Україні (-1,13), а також до прокуратури (-1,02).
Хіба дивно, що з такими судовими процесами, які громадяни України спостерігають останнім часом над опозицією, серед українців посилюється недовіра до суду і прокуратури?
Усе це означає, що, фактично, державні інституції країни делегітимовані в очах суспільства. За великим рахунком, чиновники, що допустилися такого падіння довіри до себе з боку єдиного носія влади, зобов‘язані невідкладно подати у відставку.
І проблема не в реформах, які нібито проводить влада. Бо ніяких реформ, крім доділення власності й підняття цін на все, в країні немає.
За цими ж даними ще в травні довіра українців до вітчизняних засобів масової інформації трималася на рівні +0,49, однак у липні знизилася (-0,03).
Отже, крім влади українське суспільство дістала і її брехня.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
ТЕГИ: Янукович,Яценюк,влада,уряд
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.