Учасників акції 24 серпня ув'язнили без рішення суду

30 серпня 2011, 05:29
Власник сторінки
громадянин
0
1935

Вже понад три доби без рішення суду в ІТТ(ізоляторі тимчасового тримання) знаходяться двоє учасників Маршу Незалежності, що є грубим порушенням ст. 29 Конституції України.

Вони були затримані працівниками міліції в п’ятницю 26 серпня на вул.Хрещатик, навпроти наметового містечка опозиції, розташованого біля Печерського райсуду. Окрім трьох свідків затримання, цей факт сьогодні  підтвердило також джерело в ГУ МВС в м.Києві.

Відомо, що затримані перебувають в одному з ізоляторів тимчасового тримання м.Києва, до них не допускають адвокатів та родичів, не дозволяють передати харчі, одяг чи медикаменти. Не дивлячись на те, що вже пройшло 72 години з моменту затримання, їм досі не вручено вмотивоване рішеня суду про тримання під вартою, як того вимагає ст. 29 Конституції.

Громадянський рух «Спільна Справа» вимагає негайного звільнення затриманих та порушення кримінальної справи по факту незаконного тримання під вартою за ст. 371 Кримінального кодеку України 
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.