Автофронт погрожує владі новими протестами

31 серпня 2011, 13:43
Власник сторінки
громадянин
0
1630

Українські автомобілісти та автоперевізники, об’єднані ініціативою Автофронт, звернулися з відкритим листом до Президента, Прем’єр-міністра та голови Верховної Ради,

в якому гостро критикують рішення керівництва країни підвищити з 1 вересня  акцизні ставки на бензин та дизпаливо.

На думку авторів листа, підвищення акцизів на пальне спровокує черговий стрибок цін не лише на бензин та дизпаливо, а «вкотре негативно позначиться на споживчих можливостях кожного українця, оскільки вартість нафтопродуктів впливає на ціноутворення абсолютної більшості товарів та послуг».

«Вперте небажання шукати інших джерел наповнення бюджету окрім наших кишень є також ознакою вашої управлінської незграбності та неефективності як вищого керівництва держави. Нам набридло тягти на собі такий баласт як ви та ще десятки тисяч чиновників, що мають скромні офіційні заробітки, але дозволяють собі найдорожчі автомобілі, розкішні будинки, відпочинок на елітних курортах. Ці корупційні кошти, що забезпечують красиве життя цілої армії дармоїдів, нахабно витягуються з кишень простих громадян», – йдеться у зверненні.

Автомобілісти вважають, що ніхто з представників влади та чиновницького апарату не зможе довести законність отримання «навіть 10% своїх реальних доходів».

«Як фізичні особи сплатіть самі та примусьте сплатити інших податок на дохід у розмірі 17% від оціночної вартості вашого реального майна, а також єдиний соціальний внесок у розмірі 40% від його вартості. Загальна сума складе десятки мільярдів доларів, яких вистачить країні і на подолання кризових явищ, і на проведення глибоких соціально-економічних перетворень», – підкреслюється у листі.

Автомобілісти також зазначили: «Якщо ви не припините спекулювати на акцизах та митах на паливо – ми у повній мірі скористаємося своїм конституційним правом на організацію та проведення акцій громадянської непокори!».

Нагадаємо, що «Автофронт» був створений у лютому 2011 р. за ініціативою громадянського руху «Спільна Справа» як єдина протестна платформа для відстоювання інтересів вітчизняної автоспільноти. На початку березня 2011 р. до ініціативи приєдналися Профспілка таксистів України, Асоціація вантажоперевізників м.Києва та низка автоклубів.

Учасники ініціативи виступили проти планів уряду ввести мито на імпорт нафтопродуктів та вимагали зниження акцизів на пальне. «Автофронт» розгорнув інформаційну кампанію та розпочав підготовку до всеукраїнської акції протесту автомобілістів, яку журналісти назвали «бензиновим» Майданом.

На тлі зростаючого невдоволення автоспільноти та опинившись перед загрозою масштабних протестів у Києві та регіонах, уряд тоді задовільнив вимоги автомобілістів у повному обсязі.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.