Янукович та Азаров - зрадники-рецидивісти

06 вересня 2011, 06:48
Власник сторінки
громадянин
0
1654

Відмова уряду від скасування державних мит на експорт зерна з України спрямоване на послаблення економічної безпеки нашої держави

та підіграє нашим основним конкурентам на цьому ринку: РФ та Казахстану. Застосування експортного мита вже призвело до зменшення відвантажень на 23% порівнянно з 2010 роком. 

В той же час Росія та Казахстан скасували будь-які мита на експорт та навпаки запровадили дотації своїм експортерам, що ще більш знизило конкурентноздатність українського зерна на міжнародному ринку. Як результат, за липень-серпень цього року Росія експортувала 5,5 млн. т. зерна, що втричі більше українського експорту за той самий період. 

Варто відзначити, що така дивна політика в цій галузі є надзвичайно симптоматичною для всіх урядів В. Януковича. Кожна його каденція буда пов'язана зі створенням тих чи інших перешкод для вільного виходу українських зернотрейдерів на світовий ринок. В першу чергу, мова йде, про застосування експортних квот, які були невід'ємним атрибутом регуляторної політики урядів 2003-2004, 2006-2007, 2010-2011 рр. 

Ставитись до таких заходів, як до виключно корупційних, спрямованих на перерозподіл прибутків зернотрейдерів з державними службовцями через нелегальний продаж квот, не дозволяють нищівні наслідки для галузі в цілому. Очевидно, що в команді Януковича представлене потужне антиукраїнське зернове лоббі, яке й виступає основним ініціатором різноманітних обмежень, спрямованих на послаблення України на світовому ринку зерна. 

Дана діяльність містить ознаки злочину передбаченого ст. 111 Кримінального кодексу України("Державна зрада") та мала би бути предметом професійного інтересу СБУ. 

Проте СБУ в даній ситуації виконує не державо, а режимозахисну функцію, тому швидше їх варто чекати на полях та елеваторах, аніж на Грушевського та Банковій.  
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.