Вiдкритий лист Президену України

06 вересня 2011, 09:52
Власник сторінки
0
5079

Шановний Вікторе Федоровичу! Процес розробки державного бюджету України на наступний рік відбувається в умовах початку другої хвилі світової фінансової кризи. Нажаль, і в Україні ми бачимо всі ознаки кризових явищ.


Це висока інфляція, яка в річному вимірі перевищує 10%, недостатньо забезпечена стабільність гривні та нерозв’язані до кінця кредитно-боргові проблеми.
 
Це значне зростання цін на енергоносії в ІV кварталі поточного року, неминуче через провал газових переговорів.
Це нова хвиля трудової еміграції, через нестачу робочих місць з достойним рівнем оплати праці. Середня зарплата в Україні – одна з найнижчих в Європі (еквівалент $350), заборгованість по заробітній платі не знижується з рівня в 1 млрд. 200 млн. грн., а середня допомога по безробіттю складає жалюгідні 850 грн.
 
Це неконтрольоване зростання тарифів на ЖКП та цін на продукти першої необхідності.     
Втім, найнебезпечнішою кризою для економіки країни є не зовнішня, і не внутрішня, а діяльність уряду Миколи Азарова.
Серед «досягнень» цього уряду – провал переговорів з «Газпромом» по ціні на газ, і з МВФ – по чергових кредитах.
 
Податкова та регуляторна політика чинного уряду привела Україну на 145 місце серед 183 країн по критерію «Ведення бізнесу». Зворотним боком брутального тиску на середній та малий бізнес стала тінізація економіки до рівня більш ніж 50% ВВП і один з найвищих в світі рівнів корупції.
Яскравим прикладом соціальної політики уряду Азарова є пенсійна реформа, складена за принципом «З робочого місця – на кладовище!».
 
Навіть підготовка до ЄВРО-2012 проходить в авральному порядку і немає ніяких гарантій того, що економічна криза, яка насувається, не втрутиться в хід підготовки до цієї події. 
Шановний, Вікторе Федоровичу! Судячи з Ваших останніх виступів, Ви також визнаєте провали уряду по всім цим напрямкам. І тому ми маємо підстави очікувати від Вас логічного продовження цього визнання. А саме, – найскорішої відставки Миколи Азарова з посади прем’єр-міністра ще до початку бюджетного процесу.  
 
Шановний пане Президенте!
Цей уряд за півтора роки не спромігся ані розробити програму антикризових дій, ані відзвітувати перед Верховною Радою за катастрофічні наслідки своєї діяльності. Доручати цьому уряду формування антикризового державного бюджету на наступній рік – рік ЄВРО-2012, було б занадто ризикованим експериментом над людьми та економікою.  
 
Якщо ви залишите Миколу Азарова на посаді прем’єра, це буде означати, що Ви берете на себе відповідальність за наслідки діяльності цього уряду в умовах другої хвилі світової фінансової кризи.

Передусім, звертаюсь до Вас, Вікторе Федоровичу, з нагадуванням про Вашу місію Гаранта Конституції, і вимагаю захистити конституційні права політв’язня Юлії Тимошенко, яка абсолютно безпідставно знаходиться у в’язниці.
 
З повагою, Наталія Королевська, депутат ВР 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
ТЕГИ: Азаров,экономика,президент,премьер-министр,отставка,Президент Украины
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.