Відкрите звернення до Президента України

23 вересня 2011, 13:09
Власник сторінки
Член Бюджетного комитета
0
1253

щодо ветування Закону України "Про документи, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України" (№ 8507)

Пане Президенте!

23 вересня 2011 р. Верховна Рада поспішно прийняла Закон України «Про документи, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України». Цей законопроект є відвертим проявом корупції, яку лобіюють народні депутати Валерій Коновалюк та Олег Зарубінський.

Під гаслами виконання Плану дій щодо лібералізації Європейським Союзом візового режиму для України було пролобійовано інтереси комерційної структури, що здійснює виготовлення бланків документів із голографічними захисними елементами.

Даним Законом, крім запровадження документів України для виїзду за кордон з електронним носієм біометричної інформації, врегульовуються відносини у сфері оформлення та видачі документів, що посвідчують певні права особи та її спеціальний статус (наприклад, соціальне посвідчення, посвідчення водія, посвідчення пенсіонера, «посвідчення особи з інвалідністю»), які не мають жодного відношення до взятих Україною міжнародних зобов’язань.

Цей закон не скасовує існуючі на сьогоднішній день корупційні схеми у сфері виготовлення бланків документів, завдяки яким посередники заробляють сотні мільйонів на пересічних громадянах, а навпаки, розширює поле для їх діяльності.  

Контрольно-ревізійне управління за результатами перевірок відзначило, що внаслідок участі посередників при виготовленні бланків втрачається контроль держави за їхньою кількістю та обігом, тобто утворений так званий «тіньовий ринок». А це пряма загроза національній безпеці України.

Закликаю Вас застосувати право вето на вище згадуваний Закон України та повернути до Верховної Ради зі своїми пропозиціями, спрямованими на користь українського народу.

 

З повагою

Народний депутат України                                                    К.Б. Куликов

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.