Державний борг виплачують за рахунок пенсіонерів та бюджетників(докази)

03 жовтня 2011, 14:50
Власник сторінки
громадянин
0
1635

Сигнали, які надходять з усієї України, підтверджують, що затримки в таких виплатах вже мають місце. Найсвіжішим прикладом є ситуація в Сумах...


У відповідь на оптимістичні заяви першого віце-прем'єра Клюєва щодо відсутності підстав для дефолту мусимо відзначити наступне:

Провал низки останніх аукціонів з продажу ОВДП не дозволив уряду залучити в такий спосіб фінансові ресурси, необхідні для погашення та обслуговування наявного внутрішнього боргу. Блокування Держказначейством казначейських рахунків, яке відбувалось з 23 вересня і ймовірно триває досі, вказує на те, що Мінфін розраховується за внутрішнім боргом виключно з доходів державного бюджету. Враховуючи той факт, що дефіцит Пенсійного фонду, який сьогодні є розпорядником всіх соціальних виплат, також перекривається за рахунок Державного бюджету, це може призвести до неможливості уряду вчасно та в повному обсязі виконувати свої соціальні зобов'язання.
Сигнали, які надходять з усієї України, підтверджують, що затримки в таких виплатах вже мають місце. Найсвіжішим прикладом є ситуація в Сумах, де затримані зарплати вчителям та допомога по безробіттю.
Такий підхід, крім того, свідчить про неможливість додаткової емісії національної валюти, у зв'язку з вичерпанням ліміту на друк гривні, встановлений МВФ, та про дефіцит високоліквідних активів в структурі золотовалютного резрву України, про що неодноразово заявляли експерти та українські політики, в тому числі представники Партії регіонів
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.