Лідери опозиції стали на захист виробника футболок

04 жовтня 2011, 10:58
Власник сторінки
громадянин
0
7114

Провідні представники парламентської опозиції звернулися з листом до Президента УЄФА Мішеля Платіні, у якому повідомили, що


 під виглядом боротьби з порушеннями прав інтелектуальної власності УЄФА українська влада розгорнула кампанію з незаконного переслідування громадян України за їхні політичні переконання.

«6 вересня 2011 р. внаслідок міліцейського рейду на офіс компанії ProstoPrint, діяльність популярного в Україні принт-сервіса була паралізована, обладнання арештоване, проти 10 ключових працівників порушено кримінальні справи. Їх обвинувачують у незаконному нанесенні логотипу Євро-2012 на предмети одягу. Як відразу з’ясувалося, нанесення вказаного логотипу замовили самі працівники міліції, щоб отримати формальні підстави призупинити діяльність компанії», – зазначається у листі.

За словами народних депутатів, співробітники міліції не мали жодних підстав для проведення таких заходів щодо ProstoPrint, оскільки відповідальність за дотримання прав інтелектуальної власності несе замовник продукції, який є її власником, а не компанія, що надає принт-послуги.

«Це регламентується як нормами українського законодавства, так і відповідними директивами Європейського Союзу. Працівники ProstoPrint навіть не зобов’язані були перевіряти право замовника на використання логотипу Євро-2012», – йдеться у листі.

Його автори зазначають, що справжньою причиною «нападу» на компанію стали не футболки, виготовлені внаслідок міліцейської провокації, а зовсім інша продукція, яка містить написи «з гострими критичними висловлюваннями на адресу президент Януковича і користується сьогодні великою популярністю в Україні».

«Під виглядом захисту прав інтелектуальної власності УЄФА недемократична українська влада розгорнула кампанію з незаконного переслідування громадян за їхні політичні переконання. Особливе обурення викликає пряма причетність до вчинення злочину проти ProstoPrint патентних повірених УЄФА в Україні, чия заява стала приводом для брутальної міліцейської провокації», –  підкреслюється у листі.

Народні депутати закликали М.Платіні невідкладно втрутитися в ситуацію, відкликати заяву патентних повірених проти ProstoPrint та перешкодити використанню УЄФА в якості інструмента політичних репресій.

Лист підписали віце-спікер парламенту Микола Томенко, голова депутатської фракції НУНС Микола Мартиненко, перший заступник голови фракції “БЮТ-”Батьківщина” Андрій Кожемякін, заступник голови фракції “БЮТ-”Батьківщина” Юрій Одарченко, народні депутати України Арсеній Яценюк, В’ячеслав Кириленко, Віктор Олійник, Сергій Пашинський, Юрій Одарченко, Андрій Сенченко.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.