Дежавю? Поправка Джексона-Вейніка?

10 жовтня 2011, 06:33
Власник сторінки
Член Бюджетного комитета
0
1438

Статті щодо перевищення службових повноважень і зловживання службовим становищем - це «паперові леви». Для цього потрібно мати докази, що дії, які були вчинені, є кримінально-карними. Досі в ході судових процесів ще жодного разу не прозвучало, які саме кр

У обох справах ми стаємо свідками, коли всі обвинувачення в суді розсипаються, а всі так звані свідки стають на бік обвинувачених. Світова спільнота також категорично стала на бік обвинувачених опозиціонерів, а це завдає суттєвої шкоди іміджу країни. 

Ця справа розглядається суто, як політична. Кліше у Європі вже давно створено: «в Україні переслідують за політичні переконання». (Згадайте, скільки років було потрібно Конгресу США, щоб скасувати Поправку Джексона – Вейніка?) – 32 роки! Що, після справи Тимошенко та Луценка  нам знадобиться ще 30 років, щоб довести, що ми демократична країна?! 

Декриміналізація економічних злочинів у нашій державі не призведе до збільшення інвестицій в Україну. Тут потрібно чітко розуміти - потрібні економічні важелі, які зможуть довести інвестиційні переваги щодо України над іншими державами. 

Вихід є і він був запропонований у Верховній Раді України. 

Замість того, аби займатися «сумнівною» декриміналізацію, потрібно доповнити ст.6 Кримінально-процесуального кодексу України однією важливою статтею для відмови у порушенні кримінальної справи. Адже не можна порушувати справу відносно особи, посада якої законом віднесена до політичних засад, вчинених цією особою дій, пов’язаних із виконанням службових повноважень, тим більше, якщо у цих діях немає особистої вигоди чи інших корисливих мотивів. Так ми зможемо вийти з «зачарованого кола», коли послідовники «саджають» попередників, а попередники, «звільнившись», будуть саджати послідовників.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.