Європейський суд не звільнить Тимошенко

12 жовтня 2011, 05:38
Власник сторінки
громадянин
0
6131

Після вчорашнього вироку активно почалось обговорення того, як його блискавично буде оскаржено до Європейського Суду з прав людини. Мушу засмутити прихильників Юлії Тимошенко - "заграніца нам не поможет". Для того є

кілька надзвичайно вагомих підстав.

По-перше, відповідно до ст. 35 Конвеції про захист прав людини і основоположних свобод(міжнародна угода, якою створено та врегульовано дільність Європейського Суду) - Європейський Суд бере до розгляду справи лише після вичерпання всіх національних засобів захисту. Це означає, що звернутись до Європейського Суду захист Юлії Тимошенко зможе лише після проходження всіх інстанцій: апеляційного суду, Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних та кримінальних справ та Верховного Суду України. Така процедура може спокійно затягнутись на кілька років.

По-друге, навіть після звернення до Європейського Суду з прав людини Юлія Тимошенко не має шансів на звільнення. Справа в тому, що Європейський Суд з прав людини не має повноважень скасовувати або змінювати рішення національних судів. Європейський Суд встановлює факти порушення прав закріплених в Конвенції та призначає матеріальну сатисфакцію. Простими словами навіть, якщо Європейський Суд встановить, що Тимошенко не отримала права на справедливий судовий розгляд - вона може розраховувати виключно на грошову компенсацію, але ніяк не на перегляд вироку.

Враховуючи те, як стрімко обвалюють економіку "реформатори", народний самосуд виглядає більш впливовою інстанцією. Саме до неї й радив би апелювати колегам Юлії Володимирівни.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.