Беззаконня - одне для всіх

13 жовтня 2011, 05:50
Власник сторінки
громадянин
0
2456

Отже, що трапилось з вироком Тимошенко: створення позитивного прецеденту, коли вперше високопосадовець поніс покарання за свої посадові злочини, чи чорний день української демократії? Спробуємо проаналізувати

цю ситуацію неупереджено.
Щоб там не казали представники режиму, але жоден кваліфікований юрист в цій країні не підтвердить наявність ознак злочину в діях Тимошенко при видачі директив Дубині на підписання угоди з Газпромом. Жоден відповідальний політолог не назве її вирок боротьбою з корупцією. Можна мати різні думки щодо якості її урядування, проте треба визнати, ані Пшонка, ані Хорошковський, ані Могильов, ані аудитори-самозванці з "Трот енд Кетчеріс" не змогли знайти жодного доказу її особистої причетності до будь-яких посадових злочинів. 
Давайте будемо чесними, Тимошенко засуджена по одній єдиній причині - вона основний неконтрольований конкурент Януковича. Подобається це комусь чи ні - вона найбільш рейтинговий опозиційний політик, якому жоден з колег по цеху не дихає в шию. Її ув'язнення - не більше, ніж банальна політична розправа, що усвідомлює і про що говорить весь світ.
Щоб там не казали найбільш ярі захисники екс-прем'єра, але, окрім високого соціального та політичного становища засудженої,  в самому процесі не було нічого унікального. На превеликий жаль, в Україні відсутня система правосуддя. Такі неправосудні вироки проти звичайних громадян виносяться щодня по всій країні. 
Унікальність полягає в іншому. Раніше керівники держави визнавали недоліки правоохоронної та судової системи, проте максимально від них відмежовувались. Публічний розголос несправедливого засудження міг примусити очільників держави втрутитись і переглянути рішення.  11-го жовтня Янукович заявив всьому світові - це наші методи і ми будемо їх застосовувати. Не лише по відношенню до пересічних українців, але й до непересічних також.
Мрія багатьох поколінь українців про соціальну рівність знайшла своє гротескне відображення. Тепер не має значення, до якої верстви населення ти належиш. Режим не здійснює сегрегацію своїх опонентів за жодним критерієм. Його навіть не обходить наявність депутатської недоторканості. Беззаконня - одне для всіх.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.