Голова ЦВК підтвердив право народу на розпуск ВР

19 жовтня 2011, 10:31
Власник сторінки
громадянин
0
3029

У відповідь на істеричні звинувачення в екстремізмі

 нашої акції по розпуску парламенту, які лунають з боку представників діючого режиму, мусимо відзначити наступне:

1. Акція по розпуску парламенту носить виключно законний характер і спрямована не на повалення, а на відновлення конституційного ладу;
2. Верховна Рада VI-го скликання втратила свою легітимність ще 27 березня 2011 року, в день, коли, відповідно до ст. 77 Конституції 1996-го року мала бути обрана Верховна Рада VII скликання.
3. Зміни внесені 1-го лютого 2011 року до ст.ст. 76, 77 Конституції України по продовженню строку повноважень Верховної Ради з чотирьох до п'яти років не можуть застосовуватись до чинної на момент змін Верховної Ради, оскільки, відповідно до ст. 58 Конституції України, закони та інші нормативно-правові акти не мають зворотної дії в часі.
4. Відповідно до ст. 5 Конституциї України ніхто не може узурпувати державну владу.

Це не лише моя особиста позиція. Цю думку поділяють визнані фахівці з конституційного права, серед яких судді Конституційного Суду та діючий Голова Центральної Виборчої Комісії Володимир Шаповал. Шаповал, зокрема, кілька місяців тому публічно заявив про неконституційність самовільного продовження Верховною Радою своєї каденції.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.