Від КСУ та ВР вимагають припинити незаконні затримання

24 жовтня 2011, 07:57
Власник сторінки
громадянин
0
1443

Пропозицію підтримують Уповноважений з прав людини та провідні правозахисні організації.

Громадянський рух "Спільна Справа" звернувся до Конституційного суду України з поданням щодо визнання неконституційним можливості продовження затримання особи до десяти діб, яка встановлена ст. 165-2 Кримінально-процесуального кодексу України.
Така норма має бути скасована, оскільки суперечить ст. 29 Конституції України, якою визначається, що понад 72 години особа може утримуватись в установі попереднього ув'язнення тільки у випадку застосування до неї запобіжного заходу у вигляді взяття під варту.
Таку позицію також поділяє Уповноважений з прав людини Верховної Ради України Н. Карпачова та абсолютна більшість українських та міжнародних правозахисних організацій.
Крім того, "Спільною Справою" підготовлено законопроект про вилучення антиконституційної норми з Кримінально-процесуального кодексу, який направлений на адреси народних депутатів з пропозицією невідкладно його зареєструвати та проголосувати.
Як відомо, на такий крок представники руху були змушені піти після того, як одного з активістів Податкового Майдану Віталія Грузинова, якого звинувачують в псуванні плитки на Майдані Незалежності при встановленні наметів, було в такий спосіб ув'язнено в Ізоляторі тимчасового тримання ГУ МВС м. Києва.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.