Відкрити владу

26 жовтня 2011, 09:40
Власник сторінки
0
5958
Відкрити владу

Сьогодні гарний день. Я зустрілася з tech guru Алеком Россом.

Сьогодні гарний день. Я зустрілася з  tech guru Алеком Россом, прадід якого, до речі, походить з України. Ми говорили про те, як Інтернет змінює світ і робить його відкритим. І як країни, що видають мільйони на контроль за інформацією, врешті-решт переконуються, що в нинішньому світі неможливо щось приховати. Алек Росс розповів про випадок з катастрофою поїздів у Китаї і про те, як там намагалися приховати цю інформацію. Але прийшло 26 мільйонів повідомлень про це через Інтернет, через SMS і уряд був змушений відкрити всі обставини катастрофи. 

 

Ми говорили про проекти, які Алек Росс ініціював за підтримки Хілларі Клинтон і які можна було б розпочати і в Україні - "Лептоп - у  рюкзачок кожного учня". Ми говорили про можливості громадського контролю за виборами через SMS-повідомлення і про багато різних цікавих речей. Я запитала Алека Росса, чи бачив він у світі таку владу, яка не хоче контролювати суспільство? Алек сказав, що всі хотіли б, але виграють ті, хто розуміє, що це неможливо. Що нині вигідно бути відкритим. А цілком закрити процеси нереально.

Сьогодні Алек зустрінеться зі студентами КПІ. Хочу встигнути на цю зустріч. Переконана - буде цікаво.

****************

 Opening the power

Today was a fine day. I met with the  tech guru Alec Ross, whose great-grandfather, by the way, was born in Ukraine.

We talked about how Internet changes the world and makes it open. And how countries which spend millions on the control over the information eventually realize that it is impossible to hide anything in the present world.

Alec Ross told us about the catastrophe of trains in China and about how there were attempts to hide the truth. But 26 million reports came over the Internet, through SMS, and the government was forced to reveal all circumstances of this catastrophe.

We talked about the projects which Alec Ross initiated with the aid of Hillary Clinton and which could be implemented in Ukraine too – «A laptop in every student’s backpack». We  discussed the public control over the elections through SMS and many other  interesting things. I asked Alec Ross if he saw anywhere in the world a government which does not want to control society? Alec said that everybody wanted to, but those who understand that it is impossible – win.

Presently it is  advantageous to be open. And it is impossible to fully close up the processes.

Today Alec is going to meet with the KPI students. I hope to be on time for this meeting. I am convinced – it will be exciting.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.