Кияни мають зупинити продажну владу

28 жовтня 2011, 11:52
Власник сторінки
Народний депутат, голова Підкомітету з протидії відмиванню брудних коштів. 2007-2012 - голова Комітету ВР з питань національно
0
2222

Небайдужі кияни об’єдналися у громадські організації і стали на захист світової перлини – Софії Київської.

На захист від продажної київської влади і підприємців, які заради прибутку готові забудувати в столиці усе і вся.

Роками кияни боролися за Софію Київську, пробилися через десятки судових процесів, аж до Верховного суду, і таки домоглися позитивного результату.

Здавалося, що після судових рішень, які вступили в дію, є остаточними і оскарженню не підлягають, Софію Київську нарешті збережено – для нас з Вами і для наступних поколінь.

Однак аморальна київська влада продовжує свою брудну справу.

Формально, на центральному рівні на адресу київської влади видаються жорсткі укази, розпорядження, доручення Президента, Уряду і прем’єр-міністра: об’єкти світової культурної спадщини – зберегти, будь-які забудови в охоронній зоні Софії Київської – заборонити!

Насправді ж, як і раніше, «Васька слушает да ест». Васька, чи Льонька, чи Сашка – імена столичних керманичів значення не мають, коли змінюються лише імена, але аморальність залишається.

Ще з часів мера Омельченка київська влада роздала понад 30 ділянок під забудову в охоронній зоні Софії Київської. Найбільш скандальні з них розташовані на Пейзажній алеї, схилах Старокиївської гори, вул. Олеся Гончара 1-3,  вул. Олеся Гончара 5-7, вул. Олеся Гончара 17-23, вул. Стрілецькій 10/1.

Громадські організації – «Збережи старий Київ», «Громадянська позиція» і «Київська ландшафтна ініціатива», а також окремі небайдужі громадяни пішли на війну із столичною владою в суди.

В дуже жорсткій, нерівній і довготривалій боротьбі вони виграють у судах!

Уже набули законної сили рішення Шевченківського районного суду м.Києва у справі №2-7395/05 (підтверджене постановою Верховного суду);  Шевченківського районного суду міста Києва у справі №2а-16/08 (підтверджене ухвалою Київського апеляційного адміністративного суду);  Шевченківського районного суду м.Києва №2а-1930/09 (підтверджене ухвалою Київського апеляційного адміністративного суду і ухвалою Вищого адміністративного суду).

Таким чином суд скасував рішення київської влади щодо надання дозволів на будівництво в охоронній зоні Софії Київської – на вул. Олеся Гончара 5-7, Олеся Гончара 1-3, на вул. Стрілецькій 10/1.

Крім того, «Громадянська позиція» подає системний позов і виграє (!) справу про примусове внесення земель охоронної зони Софії Київської до Державного земельного кадастру як особливо цінних земель (рішення Окружного адміністративного суду м.Києва від 29 жовтня 2010р. у справі №2а-8698/10/2670, підтверджене ухвалою Київського апеляційного адміністративного суду від 7 вересня 2011р. у справі №2а-8698/10/2670).

Після такого рішення суду київська влада (нинішня і наступна) взагалі позбавлена права самостійно приймати рішення щодо забудови охоронної зони Софії Київської – відтепер потрібне рішення Верховної Ради плюс погодження цього рішення з ЮНЕСКО. Адже йдеться про особливо цінні землі, цінності світового масштабу!

Суд зобов’язав Головне управління земельних ресурсів КМДА внести до Державного земельного кадастру, а саме до поземельної книги, до реєстраційних карток земельних ділянок та до книги реєстрації земельних ділянок – всі земельні ділянки, які знаходяться в межах охоронної зони Софії Київської, дані про те, що це землі історико-культурного призначення і вони є особливо цінними землями (згідно ч.1 ст.150 Земельного кодексу України).

Святкуємо перемогу? Громадяни здолали продажну столичну владу!

Святкуємо, але стримано. І залишаймося на сторожі! Чому?

Перше. Хоча суд виніс остаточне системне рішення на користь київської громади, під час судових засідань проти «Громадянської позиції» одностайно і категорично виступали …Київрада, КМДА, Державна служба з питань національної культурної спадщини та Міністерство культури України. Тобто органи влади, які повинні зберігати культурну спадщину, фактично виступили проти її збереження?!

Друге. Незважаючи на рішення судів, думку київської громади, неодноразові публічні заяви Президента і прем’єра, власні рішення Київради (щодо мораторію на забудову в охоронній зоні Софії Київської), Київрада знову, 6 жовтня 2011р., приймає рішення про початок проектних робіт по забудові …в охоронній зоні Софії Київської, на вул. Золотоворітській 11?!

Третє. У проекті Генерального плану міста Києва, який розроблено вже за правління Януковича і ближчим часом мають приймати, всі ділянки в охоронній зоні Софії Київської значаться …як ділянки під забудову?!

Як бачимо, ні закон, ні їхній суд злодіїв у владі не зупиняють.

Продажну київську владу можуть і повинні зупинити кияни!


Більше інформації на сайті www.grytsenko.com.ua
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.