В Україні відбудеться перший в світі Youtube-референдум

09 листопада 2011, 08:48
Власник сторінки
громадянин
0
2140

Громадяни знайшли спосіб обійти перешкоди безпосередній демократії, які встановлює режим.

За ініціативи громадянського руху "Спільна Справа" та делегатів Народної Ради України 11 листопада починається перший в світі відеореферендум по відкликанню Президента В. Януковича та Верховної ради VI скликання.
Для того, щоб взяти участь в референдумі достатньо записати відеозвернення до президента і парламенту, в якому пояснити своє небажання й надалі терпіти їхнє перебування при владі. Текст звернення довільний, проте закінчуватись звернення має однаково: "Вас звільнено! Забирайтесь геть!"
Після цього відеозапис розміщується в Youtube з поміткою "відеореферендум".
До такого кроку ініціатори були змушені вдатись після блокування режимом всіх спроб громадян провести референдум по припиненню повноважень президента і парламенту у традиційний спосіб.
Ініціатори планують зібрати три мільйони звернень з тим, щоб продемонструвати всьому світу реальний рівень незгоди українців зі злочинами режиму Януковича.
В "Спільній Справі" наголошують на тому, що такий відеореферендум матиме не лише суспільні, але й правові наслідки, оскільки відповідно до ст. 69 Конституції України народне волевиявлення реалізується не лише через вибори та референдуми, а й через інші форми безпосередньої
демократі
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.