За "регіони" в Криму голосують хворі та хворі на голову

16 листопада 2011, 19:16
Власник сторінки
громадянин
0
3119

За результатами моніторингу порушень виборчого законодавства на довиборах в ВР АР Крим.

Вчора повернулись з Криму, де "Спільна Справа" здійснювала моніторинг на довиборах в кримський парламент по 13-му округу(місто Сімферополь).
Висновки невтішні. З 25-и виборчих комісій лише в 3-х були представники від опозиції. Така ситуація забезпечила повну безконтрольність фальсифікаторів. Спостерігачі та журналісти видалялись не лише з приміщень для голосування, але й стикались з перешкодами з боку кримінальних елементів при спостереженні за виїзними скриньками.
Основна технологія фальсифікацій - масове "голосування на дому", яке доходило до 37% від загальної кількості виборців. Заяви про бажання проголосувати вдома були написані однією рукою і комісіями навіть не розглядались. Кількість "хворих" на кожну дільницю становила від 80 до 150 чоловік. З урахуванням того, що на одну особу витрачається мінімум 20 хвилин, така кількість за 8 годин фізично не могла бути відвідана. Вибіркова перевірка осіб, що нібито висловили бажання проголосувати вдома, підтвердила наші припущення - жоден з опитаних не лише не писав заяви про голосування, але й не голосував. Відбулось банальне вкидання бюлетенів. З них понад 90% були за представника Партії Регіонів. Лише цих гоосів було б достатньо для перемоги.
Крім того, був традиційно був задіяний адмінресурс. Однією з спецдільниць, розташованих на окрузі, є психіатрічна клініка. Станом на 9-ту годину ранку там проголосували всі пацієнти, які були в виборчих списках. Проголосували теж одностайно за кандидата від регіонів.
До речі, він колишній міністр охорони здоров'я Криму. Можливо тому хворі його й підтримали? В надії вилікуватись?
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.