"Укрзалізницю" використовують для протидії експортерам та аграріям

24 листопада 2011, 15:16
Власник сторінки
громадянин
0
3771

Це продовження загальної антидержавної позиції уряду Януковича.

Масові відмови "Укрзалізниці" від надання вагонів для перевезення продуктів зернопереробки(мука, висівки, крупи) за кордон призводять до зриву виконання українськими операторами міжнародних контрактів та свідчать про продовження урядом Януковича умисної політики здачі зовнішніх ринків на користь основних конкурентів України - Росії та Казахстану.  

Про змову також свідчить той факт, що для перевезень всередині країни рухомий склад надають без зволікань.

Нагадаємо, що в кінці серпня Всеукраїнський центр сприяння підприємницькій діяльності заявляв про наявність в команді Януковича потужного антиукраїнського зернового лоббі, яке й виступає основним ініціатором різноманітних обмежень, спрямованих на послаблення України на світовому ринку зерна.  Тоді мова йшла про відмову уряду від скасування державних мит на експорт зерна, які призвели до суттєвого зменшення відвантажень. В той же час Росія та Казахстан скасували будь-які мита на експорт та навпаки запровадили дотації своїм експортерам, що ще більш знизило конкурентноздатність українського зерна на міжнародному ринку.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.