Маніфест першочергових вимог чорнобильців до Президента України

09 грудня 2011, 13:34
Власник сторінки
Член Бюджетного комитета
0
1453

Сьогодні в кулуарах Верховної Ради народний депутат Кирило КУЛИКОВ зачитав Маніфест першочергових вимог громадських організацій чорнобильців до Президента України, Уряду та Верховної Ради України.

  1. 1.Прийняти до кінця року законопроект про скасування до 2015 року  усіх видів пільг і доплат (матеріальних допомог, пільг і виплат на проїзд, лікування, оздоровлення тощо) для народних депутатів, Президента, членів Уряду, губернаторів і мерів, а також про запровадження для них оплати праці виключно у межах посадового окладу.

     

    2.    У Державному бюджеті на 2012 рік та на наступні роки радикально скоротити бюджетні видатки на утримання керівних органів державної влади – Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Адміністрації Президента України – та на фінансово-бюджетне забезпечення діяльності народних депутатів і службовців вищих ешелонів влади. Скоротити бюджетну програму "Державні капітальні видатки, що розподіляються за рішенням Кабінету Міністрів України".

     

    3.    Встановити розміри і порядок виплати державних соціальних допомог вразливим категоріям громадян виключно на рівні закону та не допускати самовільного визначення урядом розмірів таких соціальних допомог залежно від наявності коштів у державному бюджеті. Заборонити вносити законом про Державний бюджет зміни до розмірів і порядку виплат соціальних допомог, встановлених спеціальними законами.

     

    4.    До 14 грудня 2011 року створити спільні регіональні комісії з представників чорнобильців, афганців, дітей війни, інших незахищених верств населення та обласних адміністрацій з метою проведення державного аудиту соціальних допомог. Вказаними комісіями терміново виконати пункт Програми соціальних реформ Президента України щодо запровадження державного аудиту усіх видів соціальних виплат і допомог (в тому числі чорнобильських, афганських, дітей війни тощо) з метою посилення державного контролю за використанням бюджетних коштів у соціальній сфері, налагодження безперебійного державного соціального забезпечення тих громадян, які його дійсно потребують. До відповідальних службовців, винних у зриві виконання цього важливого пункту Програми соціальних реформ глави держави, застосувати відповідні дисциплінарні заходи.

     

    5.    Забезпечити з 1 грудня 2011 року в повних обсягах виплати державних допомог щодо соціального забезпечення чорнобильців, афганців, дітей війни, інших незахищених верств населення згідно чинного законодавства.

     

    6.    До 14 грудня 2011 року в кожній області підписати з громадськими об’єднаннями чорнобильців і афганців Меморандум про реструктуризацію існуючої бюджетної заборгованості за усіма соціальними виплатами (чорнобильськими і афганськими) та План-графік її гарантованого бюджетного погашення.

     

    7.    До 14 грудня 2011 року Кабінету Міністрів України забезпечити оприлюднення Міністерством соціальної політики, Міністерством юстиції та Пенсійним фондом на офіційних Веб-сайтах та в офіційних друкованих засобах масової інформації наступних даних:

    -         перелік осіб, яким призначено пенсії в розмірі більше 30 тис. гривень щомісячно;

    -         перелік рішень судів, якими задоволено вимоги чорнобильців, афганців, дітей війни, інших незахищених верств населення про компенсацію недоплачених сум соціальних виплат і допомог на суму більше 50 тис. гривень.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.