Чи готовий Янукович платити за газ?

14 грудня 2011, 10:48
Власник сторінки
громадянин
0
1193

Складається враження, що всі заяви уряду про можливість розраховуватись з боргами - не більше, ніж аутотренінг.

Заяви уряду про можливість платити і по 400 доларів за тисячу кубометрів газу є навіть не блефом, а банальною брехнею.  
Хочу нагадати, що місяць тому для того, щоб розрахуватись з "Газпромом" Янукович був змушений позичити в "Газпромбанку" 55о млн. дол. Це означає, що можливості розраховуватись не було вже тоді. 
Де цього разу уряд зможе позичити величезні кошти, необхідні для чергового погашення, залишається загадкою. Запуск облігацій внутрішньої державної позики(ОВДП), виражених у валюті, в жодному випадку не порятунок, а черговий удар по стабільності гривні.
Варто також не забувати про необхідність в грудні погасити дві великі позики(річні зовнішні облігації на $ 600 млн і шестимісячний кредит російського банку ВТБ Капітал на $ 2 млрд. дол.). Щоправда,Прем'єр-міністр України Микола Азаров наприкінці листопада повідомив, що кредит ВТБ на 2 млрд дол буде переоформлено в довгостроковий кредит. "Ми домовилися про те, що ми розпочнемо процес його переоформлення в довготривалий кредит під наші облігації, під наші цінні папери", - сказав він. Проте сам ВТБ цього досі не підтвердив. 
Враховуючи все вищенаведене, переспективи для гривні, а відтак і для Януковича дуже невеселі.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.